Преминете към основното съдържание

История на марката Versace

22.01.2013 г.

Notino

Прочитане за 2 минути

Versace е италянска модна марка, основана от Джани Версаче. След смъртта му марката се управлява от членове на семейството. Дебютът става през 1978г с колекция женска мода, която е приета невероятно добре и прави марката много успешна. Още същата година се отваря първия бутик в Милано, последван и от мъжка колекция. Лого на компанията става Медуза, избрана лично от Джани Версаче. Луксозните облекла на марката са вдъхновени от поп арта до класическата Гръцка и Римска архитектури.

Versace бързо се превръща в любимец на знаменитостите - Elton John е от неговите първи фенове – това което отличава модната къща от останалите италиански марки, е че в рекламните си кампании използва непрекъснато знаменитости. Така например рекламни лица на Versace са били Madonna, Ashton Kutcher, Britney Spears и Halle Berry. Може да се каже, че Versace допринася за феномена „супермодел“ като през 1990г прави календар с всички топ модели, които ще участват в ревюто на марката Есен -Зима 1991/1992.

Постепенно към продуктите предлагани от Версаче се добавят аксесоари, мебели и козметика. В момента има редица маркетингови линии: Atelier Versace, Versace Couture, Versace Jeans Couture, Versace Home Collection, Versace Collection и Versus (Versace). В допълнение към дрехите и аксесоарите, марката притежава хотел Palazzo Versace.

Versace Couture е основната линия на марката, която включва и производството на парфюми.

Първия парфюм Версаче, Gianni Versace for Women е представен през 1981г. Аромати за мъже и жени се предлагат и от останалите етикети на марката Versace, Versus, Jeans and Jeans, Couture. Ароматите Versace се произвеждат съвместно с Euroitalia SRL.

Gianni Versace става жертва на убийство през 1997, но компанията му продължава да съществува и да се развива. При нас ще намерите над 20 от ароматите на Versace, включително един от последните аромати на марката Versace Vanitas.