История на марката Bvlgari и нейните парфюми

14 януари 2013 г.Notino
Bvlgari e италянска луксозна марка създадена от Sotirios Voulgaris през 1884. Името на компанията идва от фамилията на основателя, а буквата "V" е взета от латинксия, където се чете като "U", така че думата просто се произнася "булгари".

Oснователя на марката Sotirio Voulgaris по начало е от Гърция, където и се научава да търгува с бижута. Той напуска страната си през 1877 и се преселва в Корфу, а по- късно в Непал, преди да се спре в Рим през 1881г. Започва собствената си фирма Bvlgari през 1884.

Първият фирмен магазин се отваря 1905 г с помощта на синът му Via dei Condotti и скоро става прочут и успешен. Първите магазини зад границиа отварят врати 1970 в Ню Йорк, Париж, Женева и Монте Карло. В момента, компанията притежава над 300 магазина в целият свят.

Първонаюалния успех на марката се дължи на нейните великолепни бижута, но в последствие започва да предлага часовници, аксесоари, дамски чанти и парфюми. Първият парфюм булгари е Eau Parfumée au Thé Vert представен 1992.

В момента марката Bvlgari има създадени 40 парфюма, последните излизат на пазара 2012 г, такъв е например Bvlgari Omnia Coral.

Прочетете повече