Преминете към основното съдържание

DAILY ROUTINE: Как правилно да премахнем грима

4.01.2018 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Желаете ли отлична кожа?

Повярвайте, че без правилното премахване на грима, няма да се получи! Само кожата, от която съвършено е премахнат грима, може да регенерира добре през нощта и да усвои хранителните вещества от кремовете за лице. Затова, ще ви покажем най-добрия начин за премахване на грима. Включете го в ежедневната рутина и ще видите как кожата ви ще ви възнагради!Все още има голям брой жени, които подценяват качественото премахване на грима. И това е голяма грешка. Без съвършено почистване на кожата не само, че ще се появят неугледни пъпчици, но главно по-бързо ще се създадат бръчки и лицето ще изглежда уморено и повехнало. Научете се правилно да премахвате грима – това не е никак сложно!

Премахване на грима стъпка по стъпка

Стъпка 1 – Изберете най-добрия продукт за премахване на грим за вашия тип кожа

Преди да застанете пред огледалото с тампона за премахване на грима в ръка, изберете правилните продукти за съвършено отстраняване на грима. Избирайте съобразно вашия тип кожа. Ще са необходими поне три: за премахване на очен грим, мляко за почистване на грим, олио или гел за отстраняване на главните нечистоти и накрая лосион или мицеларна вода за почистване в дълбочина.

Стъпка 2 – Навлажнете лицето

Стъпка 3 – Започнете с премахване на грима от очите

Премахването на грима започнете от очите, със специално предназначена за това емулсия за очи. За много чувствителни очи е подходяща например емулсията Vichy Pureté Thermale с успокояващ екстракт от синя метличина. Достатъчно навлажнете тампона за премахване на грима с емулсията, приложете на клепача и оставете достатъчно време да въздейства, за да се разтвори грима. После леко изтривайте спиралата и другия грим в посока от корените на миглите към върховете и навън от лицето.

Ако ползвате водоустойчива спирала, то определено ползвайте лосион за водоустойчив грим. Ние препоръчваме лосиона Collistar Make-up Removers and Cleansers, който не само чудесно почиства, но също хидратира в дълбочина нежната кожа около очите и предотвратява раздразването й. Никога не натискайте прекалено силно с тампона, ще си причините излишни бръчки. Това важи при премахване на грима от цялото лице.

 

Стъпка 4 - Избавете кожата от най-големите замърсявания

След премахването на грима от очите е ред на лицето. Ако имате суха кожа, ползвайте за почистване на най-големите замърсявания мляко за премахване на грим, масло за премахване на грим или балсам за премахване на грим, който при нанасяне се променя в олиообразен крем. За суха и чувствителна кожа за нас убедително се утвърди млякото за почистване на грим Mixa. Можете също да ползвате кокосово или бадемово масло, които отлично разтварят всички нечистоти.

За по-мазната кожа е по-скоро подходящо ползването на гел за премахване на грима. За проблемна кожа опитате например гел Eucerin DermoPure с антибактериален ефект.

Нанесете на чист тампон почистващ гел и движете от средата на лицето в посока навън. Възможно е да нанесете гел с върха на пръстите, оставете за малко да престои, и след това изтрийте с тампон. Накрая не забравяйте почистването на щията.

Стъпка 5 – Довършете почистването на кожата

За отличното довършване на почистването на лицето е най-подходяща вода за лице или мицеларна вода. При почистването сменяйте тампоните до тогава, докато тампонът остане напълно чист.

Стъпка 6 – Тонизирайте кожата

В завършващата стъпка използвайте още тоник за лице. Не само, че тонизира кожата и свива порите, но едновременно я подготвя за усвояване на хранителни вещества. Избягвайте зоната около очите, която може да бъде раздразнена. Сега вече гримът е изцяло премахнат и лицето идеално чисто. Можете спокойно да пристъпите към подхранване и хидратация!