Amouage Opus III

Amouage Opus III
Amouage Opus III
100 мл.

Код: AMU0169 | Този продукт не е в наличност

Описание Amouage Opus III
Състав

Amouage Opus III е цветен ориенталски аромат за мъже и жени с пудрен оттенък. Тази парфюмна вода от независимата луксозна марка парфюми, установена в Лондон и черпеща вдъхновение от богатото и разнообразно наследство на родното си място в Султаната Оман, е пълна с живот и класически непреходна, и както всички парфюми Amouage се характеризира с абсолютно уникална вдъхновяваща способност.

Парфюмната вода Opus III принадлежи към луксозната колекция на марката Amouage. Library Collection включва десет парфюма, създадени като непреходни във времето ароматни приключения, които не отчитат моменталните модни тенденции. Всеки от забележителните, великолепни аромати от тази колекция, славна със своята цялостност, оригиналност и майсторство, е вдъхновен от спомените и значимите постижения по пътя на човека през живота. Парфюмните води Opus са означени с “кодове” от I до X, показателни за статуса им като цялостна творба в рамките на по-голямата колекция. Не се поддават на обикновена класификация, не отчитат пола и позволяват на притежателя им да създаде своята уникална история. Колекцията аромати Library Collection е поетична почит към изкуството да се живее.

Парфюмната вода Amouage Opus III е красив, дървесно-цветен аромат с пудрен оттенък, вдъхновен от художествените и научни аспекти на творчеството от най-тъмните моменти на безсилие до блясъка на просветлението и откритието. Известната дизайнерка на парфюми Карин Виншон Спенер (Karine Vinchon Spehner) е сътворила третия скъпоценен камък от поредицата Library Collection, класически непреходен аромат, породен от древното изкуство на истинската, майсторска парфюмерия. Ароматната композиция на Amouage Opus III се отваря в главата с цветните тонове на мимоза, карамфил и зановец, допълнена от акорди на индийско орехче и мащерка. В сърцето ухаят теменуги, иланг-иланг и цвят на портокал, а базата е създадена от богати ориенталски ноти на семената на ароматичното цвете амбрет, мускус, папирус, кедър, сандалово и гуаяково дърво, бензоин, ванилия и тамян.

Парфюмната вода Amouage Opus III ще бъде оценена от жени и мъже, които предпочитат аромати с дълбок смисъл и истинска непреходност. Завинаги ще привлече тези, които обичат цветно-дървесни аромати с ориенталска база и разбира се ще очарова всеки, който умее да оцени истинското качество, оригиналност и прецизност на всеки етап от производството на парфюма. Opus III е подходяща за ден и вечер и то през цялата година. През по-топлите месеци обаче най-вече се откроява ориенталския оттенък на този аромат. Винаги ще предостави на своя притежател докосване с непреходния стил и със своята уникалност, изпълнена със смисленост, надеждно ще му помогне да се открои от тълпата.

Освен завладяващите аромати, които са резултат на производствения процес по най-строгите стандарти за качество, всички парфюми на марката Amouage заинтригуват със своите изключително луксозни опаковки. Флаконът Opus III с привлекателно заоблени форми и красив матирано светъл цвят, със златни декоративни елементи, вдъхновява с елегантния, изтънчен дизайн, показателен за богатство. Опаковката допълва особено стилова, с фина простота, изискана светла кутийка с оригинално изображение на печат.

Amouage Opus III - непреходно класически аромат, пълен с живот, вдъхновен от всички аспекти на творчеството.

Състав

Т.нар високи тонове- освобождават се веднага след нанасяне. Създават първото впечатление и по проинцип са изключително интензивни, избледняват бързо.
глава
зановец, тамян, индийско орехче, карамфил, мимоза
Т.нар. средни нотки - "Сърцето" се разкрива след няколко минути, след отминаването на "главата". Обичайно трае около 2-3 часа.
сърце
жасмин, иланг-иланг, портокалов цвят, теменуга
Т.нар. базови нотки - последната и най-дългата фаза на парфюма. Трае около 4 часа, но може да се усеща и през целия ден.
база
мускус, сандалово дърво, гуаяк, бензоин, папирус, кедър, тамян, ванилия
Вид аромат
Ориенталски, Цветни

За марката Amouage

Разкошните аромати Amouage характеризира невероятна уникалност и цялостна отличителна елегантност. Луксозната марка на тези нишови парфюми днес има седалище в Лондон, но нейните корени се разпростират далеко в Близкия изток.

Amouage черпи вдъхновение от богатото и пъстро наследство на родното си мястото – Султаната Оман. Марката е основана през 1983 година от Негово височество Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaid (Саид Хамад бин Хамуд Ал Бусайди), потомък на оманското кралско семейство, с идеята да възроди славата на арабските аромати. Философията на марката е сътворение на парфюми c истински ценности на изкуството. Amouage избира стриктно само най-качествените екзотични съставки – сребърен тамян от Оман, рядък вид оманска роза или смирна.

Нишовите парфюми Amouage се композират в южнофренския Грас, считан за световна столица на парфюмите и предлагат гаранция на най-високите стандарти. Впоследствие уханията пътуват до Оман, където приблизително два месеца се извършва мацерация на съставките. На края всички парфюми Amouage преминават най-стриктен контрол на качеството и се опаковат почти изцяло на ръка.

Оценка Amouage Opus III