Amouage Honour парфюмна вода за мъже

4×
Amouage Honour парфюмна вода за мъже
Amouage Honour парфюмна вода за мъже
Безплатна доставка
Препоръчителна цена на дребно
565,00лв.

Спестете 43%
100 мл.
319,00лв.

Код: AMU0163 | Повече от 5 бр. са в наличност
1
СПИДИ
още утре понеделник 19.04.2021 г.
Лично получаване
още утре понеделник 19.04.2021 г.

Описание Amouage Honour
Състав

Amouage Honour е дървесен аромат с подправки за мъже с класическа композиция. Тази парфюмна вода от независимата луксозна марка парфюми, установена в Лондон и черпеща вдъхновение от богатото и разнообразно наследство на родното си място в Султаната Оман, е необикновено мъжествена, вълнуваща и драматична и както всички парфюми Amouage се характеризира с абсолютно уникална вдъхновяваща способност.

Профюмната вода Honour за мъже е представена на пазара заедно с дамския вариант и тази двойка аромати е вдъхновена от славната трагична история на Мадам Бътерфлай, гейша, която се омъжила за американец и три години напразно очаквала неговото завръщане. Многократните преработки на историята на Мадам Бътерфлай вероятно са вдъхновени от реални събития. Двойката аромати Honour се отнася към последното действие на безсмъртната опера на Джакомо Пучини от 1904 г., в което главната героинята (Чо-Чо-Сан, наричана Пеперуда, т.е. Бътерфлай) не понася трагичната си съдба и се самоубива с харакири. Ароматът Honour е парадоксална история на определено помирение. Погребална песен и чест, апел за спомени от миналото.

Мъжкият вариант Amouage Honour символизира сина на Мадам Бътерфлай, когото баща му иска да откара в Америка, и така нанася на нещастната жена последния удар. Известната дизайнерка на парфюми Натали Файстхауер (Nathalie Feisthauer) е създала аромат, който подсказва завръщане на сина по-късно с цел да срещне трагичната съдба на майка си и да определи кой е всъщност. По тази причина ароматът Amouage Honour се отваря като взрив на черен пипер. Тоновете на розовия и черния пипер в главата на парфюмната вода следват в сърцето акорди на мушкато, индийско орехче и елеми смола, които припомнят, че синът на Мадам Бътерфлай е млад мъж, като огън. Успокояващите, красиво свързани тонове на пачули, тамян, кедрово дърво, бобова тонка и мускус в базата представляват накрая помирителното завършване на болезненото търсене на нашия герой, погребалната песен на сина, отдаваща почит на своята майка. Завършекът на аромата Amouage Honour наистина перфектно предизвиква развръзка на бурна екзистенциална драма.

Парфюмната вода Amouage Honour ще се оцени от мъже, за които не са непознати аромати, пълни с емоционален смисъл. Завинаги ще привлече тези, които обичат дървесни аромати с подправки с драматична и при това съвършено класически уравновесена композиция и ще очарова всеки, който умее да оцени истинското качество и прецизност на всеки етап от производството на парфюма. Honour е подходящ за ден и вечер и то през цялата година. Винаги ще помогне за подчертаване на мъжествеността и придава нюанс на вълнуваща драма.
Освен завладяващите аромати, които са резултат на производствения процес по най-строгите стандарти за качество, всички парфюми на марката Amouage заинтригуват със своите изключително луксозни опаковки. Флаконът Honour в красив млечно бял цвят омайва с елегантния, изтънчен дизайн, показателен за богатство. Има златни декоративни елементи и е коронясан с кристал Сваровски. Опаковката допълва особено стилова и фина изящна светла кутийка, отново със златни елементи.

Amouage Honour - мъжествена и драматична ароматна ода за безсмъртната история за любовта, предателството и помирението в ново измерение.

Състав

Т.нар високи тонове- освобождават се веднага след нанасяне. Създават първото впечатление и по проинцип са изключително интензивни, избледняват бързо.
глава
розов пипер, черен пипер
Т.нар. средни нотки - "Сърцето" се разкрива след няколко минути, след отминаването на "главата". Обичайно трае около 2-3 часа.
сърце
индийско орехче, елеми
Т.нар. базови нотки - последната и най-дългата фаза на парфюма. Трае около 4 часа, но може да се усеща и през целия ден.
база
тамян, кедър, пачули, мускус, зърна от тонка, ветивер
Вид аромат
Пикантни, Дървесни

За марката Amouage

Разкошните аромати Amouage характеризира невероятна уникалност и цялостна отличителна елегантност. Луксозната марка на тези нишови парфюми днес има седалище в Лондон, но нейните корени се разпростират далеко в Близкия изток.

Amouage черпи вдъхновение от богатото и пъстро наследство на родното си мястото – Султаната Оман. Марката е основана през 1983 година от Негово височество Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaid (Саид Хамад бин Хамуд Ал Бусайди), потомък на оманското кралско семейство, с идеята да възроди славата на арабските аромати. Философията на марката е сътворение на парфюми c истински ценности на изкуството. Amouage избира стриктно само най-качествените екзотични съставки – сребърен тамян от Оман, рядък вид оманска роза или смирна.

Нишовите парфюми Amouage се композират в южнофренския Грас, считан за световна столица на парфюмите и предлагат гаранция на най-високите стандарти. Впоследствие уханията пътуват до Оман, където приблизително два месеца се извършва мацерация на съставките. На края всички парфюми Amouage преминават най-стриктен контрол на качеството и се опаковат почти изцяло на ръка.

Оценка Amouage Honour4