Преминете към основното съдържание

Антиоксиданти в козметиката

Защитете кожата на лицето си от негативното влияние на околната среда. Външните фактори, сред които са забързаният начин на живот, UV лъчите или стресът, причиняват до 80% по-ранно стареене на кожата ви. Тя е постоянно нападана от вредните свободни радикали, които ускоряват стареенето на клетките, намаляват количеството на колаген и еластин в кожата, образуват бръчки и пигментни петна. Но антиоксидантите стоят на защитната линия и успяват ефективно да предпазят кожата от външните агресори, борят се против действието на свободните радикали и против оксидативния стрес.

В тази група органични молекули поставяме, например, витамин C, E, ретинол, бета каротин, цинк, селен, коензим Q10 и много други, полезни за кожата съставки. Какво правят те?

 

Характеристики на антиоксидантите

Антиоксидантите неутрализират вредното действие на свободните радикали, създават защитна бариера и предотвратяват нежеланото стареене на кожата.

Действие на антиоксидантите върху кожата

  • Подсилват тези антиоксиданти, които вече са в кожата.
  • Предпазват клетките от оксидиране и дегенеративни промени.
  • Предотвратяват увреждането на клетъчните съставки на колаген и еластин, като по този начин забавят преждевременното стареене на кожата.
  • Допринасят за по-добрата регенерация на кожата.
  • Помагат за изглаждане на бръчките и се борят против пигментните разлики по кожата.

Антиоксиданти в козметиката

Когато става дума за естествени антиоксиданти, това са вещества, които са естествени за тялото, но количеството им в организма е прекалено малко. Ако копнеете за здрава кожа без бръчки, използвайте редовно помощта на подходяща козметика с природни антиоксиданти.

Насочете се основно към антиоксидантна козметика, която е обогатена както с ефективни антиоксиданти, така и с други полезни вещества, предотвратяващи стареенето на кожата. Антиоксидантите не трябва да липсват нито в нощната козметика, нито в дневните кремове. За наистина интензивна доза подмладяване потърсете регенериращи маски за лице и серуми с антиоксиданти.

Ако се готвите да се излагате на слънце, дайте на кожата си слънцезащитен крем с антиоксиданти, а след излагане я третирайте с хидратиращ крем с антиоксиданти, съдържащ и други подхранващи и успокояващи вещества. Препоръчваме ви да обърнете внимание и на козметиката за коса с антиоксиданти, която през лятото предпазва косата от изсушаване и избледняване на цвета, а през зимата се бори с неблагоприятното влияние на студеното време.

На notino.bg ще намерите наистина многобройни предложения за серуми с антиоксиданти и хидратиращи кремове с антиоксиданти. Забавете стареенето на кожата и я дарете с доза от еликсира на младостта, която ще я поддържа за дълго красива, без бръчки и неприятна пигментация. Интересуват ли ви козметичните съставки? Прочетете какво умеят, например, серамидите или термалната вода!

пълен текст скрий текста