GUERLAIN Jardins de Bagatelle парфюмна вода за жени

GUERLAIN Jardins de Bagatelle парфюмна вода за жени
GUERLAIN Jardins de Bagatelle парфюмна вода за жени
100 мл.

Код: GUR11485 | Този продукт не е в наличност

Описание GUERLAIN Jardins de Bagatelle
Състав

Парфюмната вода Guerlain Jardins de Bagatelle е създадена за жената, която обича да се парфюмира не само за да бъде привлекателна за хората наоколо, но и заради себе си, за собствено удоволствие. В радостната и мамеща ароматна композиция, която ще въодушеви всички любители на природата, изпъкват нежните бели цветя, рози, зюмбюли и нарциси.

  • романтичен цветен аромат с тубероза
  • създадена през 1983 г. от Жан-Пол Герлен
  • вдъхновена от градината на замъка Château de Bagatelle в Булонския лес

Съставки на аромата
Jardins de Bagatelle е въздушен, чист и искрящ аромат. В сърцето му, което ухае на прекрасен букет от бели цветя, се крият нероли, жасмин и гардения. Основата на аромата се носи в духа на тубероза, подчертана от дървесни нотки.

История на аромата
Вдъхновение за аромата стават градините на малък дворец, изграден по заповед на Мария Антоанета в Булонския лес само за 64 дни. По онова време градините на двореца били смятани за много нелепи, но скоро се превърнали в най-романтичното място наоколо.

Главна роля в този романтичен аромат играе туберозата, известна с афродизиакалните си свойства, които е познавал още Луи XVI. Той наредил да ароматизират помещенията на замъка с тубероза, за да разобличи бременните жени, които не били желани в кралския двор. За бременните жени туберозата била така неприятна, че заради нея изпадали в несвяст.

Състав

Т.нар. средни нотки - "Сърцето" се разкрива след няколко минути, след отминаването на "главата". Обичайно трае около 2-3 часа.
сърце
жасмин, гардения, нероли
Т.нар. базови нотки - последната и най-дългата фаза на парфюма. Трае около 4 часа, но може да се усеща и през целия ден.
база
дървесни тонове, тубероза
Вид аромат
Цветни

За марката GUERLAIN

Непреходно ноу-хау, постоянни изследвания, иновации и усъвършенстване, смели автори, легендарни творения и културата на красотата като символ на марката. Това са разпознаваемите знаци на луксозната парфюмна къща Guerlain, чиято история датира от далечната 1828 г.

Още от самото начало марката Guerlain произвежда парфюмите и козметиката си във Франция. Тя съчетава изкусна изработка, модерни технологии, екологична и социална отговорност в производството на продуктите си. Екипите на Guerlain неспирно работят върху развитието на луксозна и същевременно устойчива козметика – в името на красотата на клиентите си, природата и нашата планета. Благодарение на своето ноу-хау Guerlain печелят наградата „Living Heritage Company“, която се присъжда от френското министерство на икономиката и индустрията.

За 190 години Guerlain създава 1100 аромата. Петото поколение парфюмеристи на Guerlain е представено от Тиери Васер, който при своите пътувания по света търси най-редките природни съставки за създаването на луксозни аромати – винаги с уважение към местните жители и природата.

Разгледайте широката гама продукти на Guerlain – от ароматите Mon Guerlain, L’Homme Idéal и Aqua Allegoria до фон дьо тена L’Essentiel Foundation, бронзиращата пудра Terracotta или емблематичната пудра, затворена в многоцветни перли Météorites.

Оценка GUERLAIN Jardins de Bagatelle