Ветивер парфюм

Най-продавани

Търсите аромат, известен с благоприятния си ефект при изтощение и стрес? Тогава парфюмът с ветивер ще ви завладее на мига. Растението ветивер е познато още от времето на древна Индия и заради успокояващото си въздействие се нарича още „масло на спокойствието“. Това етерично масло се използва дори и в ароматерапията за облекчаване на чувствата на раздразнителност, гняв и истерия. Темпераментният дървесен аромат на ветивер е много популярен, особено при нишовите парфюми, а заради освежаващия си ефект е идеален спътник в горещите летни дни.

Характер на аромата на ветивер:

Много силен опушен, дървесен аромат със земни и шоколадови полутонове, чието ориенталско докосване ще ви зашемети. Ветиверът, идващ от района на Хаити, има и плодови полутонове, наподобяващи сладък грейпфрут.

Как се получава аромат на ветивер:

Родината на ветивера са страните Индия и Индонезия, където корените му растат между 12 и 24 месеца, за да може ароматът им да се използва в парфюмерийната индустрия. Дългите, тънки и брадати корени се отделят от останалата част на растението, което се засажда отново за повторна реколта. Етеричното масло се извлича чрез продължителна парна дестилация на корените, сушени на сянка, за да се запази във възможно най-голяма степен прекрасният им аромат.

Приказният ветивер аромат вече векове наред е познат със своя благоприятен успокояващ ефект. Прекрасните дървесни нотки със земни акорди са и причината ветиверът да участва в композициите на много известни парфюми, които обогатява с присъствието си. Открийте още днес своята „капка спокойствие“ и се потопете в прегръдката на ориенталските нотки на парфюмите с ветивер!

пълен текст скрий текста