Преминете към основното съдържание

Парфюми от лавандула

Тя успокоява мисълта и отпуска тялото. В ароматерапията лавандулата се използва още от древността, когато хората са я слагали във възглавниците за спокоен сън. Омайващото ухание на лавандула придава на парфюмите незаменим аромат и интензивност. Тя е наричана ароматното съкровище на Южна Франция. Най-висококачествената лавандула се отглежда във френската област Прованс. Лавандуловото масло е част от почти всички класически френски парфюми.

Характер на аромата на лавандула:

Чисто ароматно ухание, което се различава в зависимост от района на отглеждане. Докато френската лавандула ухае по-скоро сладко цветна, холандската лавандула, съдържаща повече камфор и терпени, се характеризира с остро, силно ароматно ухание.

Как се получава аромат от лавандула:

Етеричното масло от лавандула се извлича чрез дестилация на цветовете, която се извършва след събирането им в началото на август. За 1 литър лавандулово масло са необходими около 130 килограма цвят на лавандула. Парфюмите с ухание на лавандула са омайващо дълбоки и винаги повишават настроението. Имате ли вече такъв?