Преминете към основното съдържание

Грижа за кожата на лицето през зимата

Зимният сезон изтощава всички типове кожа на лицето. Комбинацията от студ, ниски температури и претоплени помещения прави така, че кожата е недостатъчно кръвоснабдена, изсушена, раздразнена, губи еластичността си, а защитният ѝ слой изтънява, Познато ли ви е това? Значи трябва да се въоръжите с качествена козметика за зимата и да включите в зимната си грижа за кожата на лицето защитен балсам за устни или специален cold cream. Кожата ви ще ви се отблагодари за това през пролетта!

Хидратиращ крем за зимата

 

С настъпване на отоплителния сезон сменете лекия крем за лице с по-гъст хидратиращ крем с по-голямо съдържание на масла. Хидратиращият крем придава влага на изсушената от студа кожа, успокоява пребледнелите от мраз бузи и им връща здравия цвят.

Не вярвайте на митовете, че водата от хидратиращите кремове замръзва в кожата и причинява напукването ѝ. През зимата кожата на лицето излъчва топлина, още повече, че мазните съставки на крема образуват върху нея филм, който я защитава

пълен текст скрий текста

Cold cream против студ

 

Най-добрият крем за зимата за суха кожа със сигурност е cold cream или студен крем. Той не само подхранва кожата, но най-вече я предпазва от негативното влияние на хладното време. Cold cream ще ви избави от неприятното напрежение и зачервяване на кожата и ще ви помогне със „зимното акне“.

Cold cream е емулсия на водна основа, чиито основни съставки са пчелен восък или зехтин. Учудващо е, но той не е получил името си заради студения сезон, а заради чувството за леко охлаждане, което усещате при нанасянето му.

пълен текст скрий текста

Зимен крем за лице със SPF

През зимата също е необходима UV защита на кожата. Макар слънцето да е скрито зад облаците и термометърът да е под нулата, през облаците все още проникват около 80% от UVA и UVB лъчите. Имайте това предвид, без значение дали се готвите за зимна разходка или за спускане със ски.

Особено в планината слънчевите лъчи са по-интензивни, затова си струва да се снабдите със зимен слънцезащитен крем. Зимният крем за планина трябва да бъде най-малко със SPF 30, а ще е идеално, ако има в себе си съставки като урея или серамиди, които укрепват бариерата на кожата.

пълен текст скрий текста

Защитен балсам за устни през зимата

 

През зимата устните изсъхват, напукват се и са по-склонни към образуване на херпес. Ето защо трябва да включите балсам за устни за зимата в ежедневната си грижа. Най-добрите балсами за устни съдържат подхранващи съставки, каквито са витамин E, масло от жожоба или масло от шеа. От студа ще ви предпази и защитен балсам с пчелен восък.

Веднъж седмично нежно ексфолирайте белещата се кожа на устните с пилинг за устни. А след него третирайте устните с подхранваща маска.

пълен текст скрий текста

Друга грижа за кожата на лицето през зимата

 

При сваляне на грима или почистване на кожата избягвайте да миете лицето си с гореща вода. Тя нарушава защитния филтър на кожата, а с това води до по-голяма чувствителност към неблагоприятното време. Стойте далеч и от продукти за сваляне на грим с алкохол и други изсушаващи съставки, а предпочетете олио за премахване на грим и мляко за премахване на грим.

Допълнете веднъж седмично зимната рутина в грижата за кожата на лицето с щадящ пилинг за лице, придружен от маска за лице, която ще се погрижи за интензивното хидратиране и успокояване на раздразнената от студа кожа.

пълен текст скрий текста