Преминете към основното съдържание

Урея

Уреята или карбамидът са двете названия на всестранно органично съединение, което ще намерите в анти-ейдж козметиката и продуктите за грижа за суха и чувствителна кожа. Поради названието си тази козметична съставка понякога предизвиква смесени чувства. Въпреки че съединението се намира в урината на бозайниците, за козметични нужди уреята се синтезира в лаборатории чрез реакция на неорганични вещества. Откриването ѝ в лабораторни условия е поставило началото на органичната химия.

 

Характеристики на уреята

В козметичната промишленост уреята е възхвалявано органично вещество, подходящо както за чувствителна, така и особено за атопична кожа. Тя е напълно безопасна и не предизвиква алергии. Редовната ѝ употреба води до цялостно подобряване на състоянието на кожата.

Въздействие на уреята върху кожата

  • Бори се против признаците на стареене и предотвратява намаляването на еластичността на кожата.
  • Поддържа баланса на pH в кожата и помага за проникване на другите активни вещества дълбоко в кожата.
  • Свързва голямо количество вода и хидратира кожата в дълбочина без излишно натоварване. След употребата ѝ кожата е мека и нежна.
  • Предпазва кожата от вредните външни влияния и укрепва защитната бариера на кожата.
  • Предотвратява беленето и люспенето на кожата. Цялостно променя структурата на кожата.

Уреята в козметиката

Уреята е вещество, което е типично за кожата. Въпреки че козметичната съставка е произведена изкуствено, кожата я приема лесно и не се стига до нежелани реакции. С възрастта съдържанието ѝ в кожата намалява и се влошава както естествената хидратация на кожата, така и цялостната еластичност. Затова е желателно уреята да се добавя в кожата чрез козметични продукти.

На notino.bg ще намерите широка скала продукти, съдържащи урея, точно според вашите критерии. Кремът с урея и мехлемът с урея ще станат незаменим партньор за вашия сутрешен и вечерен козметичен ритуал. Дневният и нощният крем за лице с урея помагат за изпъване на сухата кожа и ѝ възвръщат еластичността и младежкия вид. Мехлемът с урея след къпане осигурява интензивна хидратация и подхранване на кожата.

За силно напукани пети и суха кожа на краката препоръчваме крем за крака с урея. При редовна употреба кожата на краката става мека и нежна и не се стига до ново напукване.

През зимата и лятото в чантата ви не бива да липсва крем за ръце с урея. Уреята прониква дълбоко в кожата, заключва влагата в нея и предотвратява появата на екземи.

Козметиката с урея за лице и тяло носи предпазен щит, който заключва вътре хидратацията, а отвън предпазва от вредни влияния. Уреята ще се погрижи и за най-чувствителната кожа. Изпробвайте я!

пълен текст скрий текста