Преминете към основното съдържание

Козметика с мед

Пчелният мед е гъста течност със сладък вкус, произвеждана от пчелите работнички от нектара от цветовете на растенията. Медът съдържа множество полезни витамини (A, витамини от групата B, C, D, E, H, K), минерални вещества (калий, желязо, калций и много други) и ензими. Медът има широко приложение в козметиката благодарение на свойствата си, ускоряващи регенерацията на кожата, успокояващи раздразненията и поддържащи кожата красива без ранни прояви на стареене.

 

Характеристики на меда

Медът се смята за вещество с всестранно и цялостно благоприятно и въздействие. Подхранва кожата и се бори с вредните свободни радикали, които ускоряват стареенето на кожата.

Въздействие на меда върху кожата

  • Ускорява регенерацията на кожата, успокоява раздразненията и възпалителните реакции на проблемната кожа. В същото време помага за намаляване на видимостта на белезите от акне и дребните ранички.
  • Поддържа кожата хидратирана, регулира pH на кожата и предпазва клетките от увреждане.
  • Намалява забележимостта на пигментните петна.
  • Действа като силен антиоксидант и се бори с признаците на стареене на кожата.

Въздействие на меда върху косата

    • Омекотява и подхранва косъма по цялата му дължина, в същото време се грижи за скалпа и корените.
    • Успокоява раздразненията на скалпа и намалява признаците на алергични реакции.

Козметика с мед

Козметиката с мед е подходяща за всички типове кожа и всички възрасти. Понася се добре и при продължителна употреба. Трябва да внимавате само ако имате алергия към пчелни продукти.

Медът помага за унищожаване на бактериите и има почистващ ефект, затова се препоръчва и при проблемна кожа. Сухата и дехидратирана кожа заслужава нежната грижа на кремовете, съдържащи мед. Текстилната маска с мед и други полезни вещества бързо възстановява сиянието и енергията на кожата. Балсамът за устни с мед ще стане ваш любим партньор в борбата с напуканите устни.

На notino.bg ще намерите широка гама подхранваща козметика за лице, душ гелове с грижа за здравето на кожата при често къпане и хидратираща козметика за коса с мед.

Открийте козметиката с мед на notino.bg и си подарете терапия за грижа, с която ще се чувствате превъзходно. Маската за коса или лице с мед ще направи по-приятен всеки миг на разкрасяване и след тежкия ден ще придаде свежест и сияние на кожата и косата.

пълен текст скрий текста