Кутии за храна за деца

Най-продавани

Как да изберем детски кутии за храна

Забравете за смачканите кифли в найлоново пликче. Качествената кутия за обяд ще ви помогне да отпуснете юздата на фантазията при приготвянето на най-различни ястия, а освен това ще допринесете за опазването на околната среда, защото ще използвате всяка кутия за хранене за училище, разходка или екскурзия многократно.

Как изглежда идеалната кутия за храна

Преди да се хвърлите към самата покупка, разгледайте основните характеристики, които може да притежава една кутия за обяд:

  • Големина. Храната трябва да се събере изцяло в кутията за обяд, или поне основната ѝ част, която има нужда от твърда опаковка. Прекалено голямата ще заема излишно много място в чантата, яденето в нея просто „ще лети“, малката също не е подходяща.
  • Материал. Идеалният материал за децата е пластмасата, която е много лека и се предлага в най-различни цветове. Ако случайно падне на земята, няма да се случи такава беля, както ако там се озове стъклена кутия. Ако имате миялна машина, убедете се, че вашата термо кутия за храна за училище е подходяща за нея.
  • Уплътняване. Искате от време на време да пълните любимата ученическа кутия за храна с нещо различно от сандвичи и други тестени изделия? Тогава обърнете внимание на уплътнението. Силиконовите компоненти гарантират, че нито плодовият сок, нито друга течност ще се разтекат по страниците на учебниците.
  • Отделяне. Качествената кутия за храна с отделения разделя една от друга течните, сухите храни и тези със специфичен аромат.
  • Удоволствие. Последната точка, но със сигурност една от тези, които са най-важни. Ако купувате на детето си кутия за обяд за училище, позволете му да я избере само, или поне се съобразете с вкуса му.

Повече от обикновена кутия за хранене

Кутията за храна като стилен аксесоар? За децата красивият външен вид е важен и можете да се обзаложите, че ученическа кутия за храна в комплект с бутилка, ще зарадват и вашия ученик – дори и като подарък за рождения ден или за Коледа. Но кутията за хранене ще намери приложението си не само в училище. Без значение на каква екскурзия потегляте, кутията за хранене или купичката с капак ще се погрижат за храната в раницата.

Джобчета за храна за най-малките

Ще се справите и със закуската на по-малкото дете, без да е необходимо да правите нови и нови отпадъци. Джобчетата за храна са идеални за майки, които искат да държат храната на децата си под контрол. Освен това за детето джобчето е изключително удобно. Лесно го държи в ръчичката си и може да изпие съдържанието му и в количката.

Просто отваряте джобчето за храна и го пълните с плодова смес, кисело мляко или каквото решите. После съвсем безопасно го затваряте с цип, най-често двоен. Така можете да сте сигурни, че няма да протече. Лесно се мие и обикновено може да се слага в миялната или и в камерата на хладилника.

Има поговорка, която казва, че ядем с очите си, а това важи и за децата. Ако опаковате здравословни сладки в чанти за храна за училище, можете да се обзаложите, че ще бъдат върнати празни. Освен това вече знаете какви са характеристиките на идеалните кутии за храна, така че можете да се хвърляте към покупката. Качествени детски стоки ще намерите на notino.bg!