Детски лигавници

Как да изберем лигавник

Предпазвайте дрехите на децата си от замърсяване. Лигавниците са задължителна част от храненето на най-малките. Детските лигавници са предназначени за новородени, кърмачета и прохождащи деца и се произвеждат от различни материали и в разнообразни форми и цветни модели. Някои дори могат да се мият в миялна машина, други ще ви послужат, когато сте на път. Достатъчно е само да си изберете.

Видове лигавници за бебе

  • Лигавник от плат – той е изключително удобен за носене, лек е и копира точно движенията на детето. Най-често лигавниците от плат са изработени от хавлиена материя, памук или бамбук и след използване се перат в пералнята.
  • Гумен лигавник – изработен е от тънка, но устойчива гума и след употреба е достатъчно да го изплакнете или избършете. Това е непромокаем продукт и благодарение на лесната си поддръжка издържа дълго като нов.
  • Силиконов лигавник – стои добре и е изключително приятен за носене. Изработен е от високоустойчив силикон, затова след употреба можете просто да го пуснете в миялната машина.
  • Хартиен лигавник – страхотна алтернатива, когато сте на път. Това са еднократни лигавници, произведени от копринена хартия или нетъкан текстил, които могат да се използват и да се изхвърлят в коша. Практичните опаковки включват повече бройки и се събират във всяка дамска чанта или детска количка.

Форми на детските лигавници

Бебешките лигавници се различават по формата си, както и по начина на закопчаване. Закопчаването може да е регулируемо, с помощта на лента с дупки, която се отпуска с израстването на детето, или да е със завързване или лепка, което е по-често срещано при класическите лигавници.

  • Класическият лигавник е подходящ за най-малките кърмачета, а го използвате лесно и за избърсване на слюнката. Изключително практичен е и не заема място, когато сте на път. На notino.bg ще намерите лигавници за новородени и за деца на няколко месеца.
  • Лигавникът с джоб или коритце е подходящ за бебета над 5 месеца и е незаменим в момента, когато започвате да захранвате детето. Практичният лигавник за бебе с джоб събира падащите парчета храна или пюре и така предпазва попадането им под масата или върху крачетата на детето.
  • Лигавник с ръкави ще ви свърши добра работа, ако детето се опитва да се нахрани само, но лесно ще го използвате и при първите опити на малчугана ви с изобразителното изкуство.

Без значение дали тепърва започвате да захранвате детето си или то вече се опитва да се храни само, изберете за него практичен лигавник с джоб, който ще бъде страхотен помощник край масата и ще ви спести време при прането на детските дрехи. Класическите бебешки лигавници или еднократни лигавници пък ще съберете лесно във всяка раница или дамска чанта и можете да разчитате на тях, когато пътувате. На notino.bg ще намерите всичко необходимо.