Clean & Clear

Чистата и безупречна кожа винаги е символ на красота.

 

Природата, обаче, е доста оскъдна в това отношение и тя е дала на много малко хора перфектна кожа, за която не трябва да полагат старание. За тези с по малко късмет е марката Clean & Clear, която умее ефективно да реши проблемите с кожата.

Днес марката Clean & Clear спада към гиганта в здравеопазването Johnson & Johnson. Първоначално тя е предложена на пазара през 1957 г. от компанията Revlon. Първо е замислена като серия продукти за лична хигиена, предназначени за чувствителна и проблемна кожа. Названието Clean & Clear е символ на продукти, които не съдържат никакви аромати и оцветители и служат за съвършено почистване на кожата. Първата продуктова линия представя шампоани, балсами и продукти за грижа за кожата на лицето. С новия собственик са извършени няколко промени, но не в основното предназначение и послание на продуктите. Johnson & Johnson съсредоточили марката Clean & Clear предимно върху дълбочинната грижа за кожата и проблемите с акне.

През 1876 г. Robert Wood Johnson (Робърт Ууд Джонсън) е впечатлен от идеята на хирурга Joseph Listera (Джоузеф Листер), който първи идентифицира бактериите като източник на инфекция и се опитва да наложи строги правила за хигиена и антисептични мерки. През 1886 г. в бивша фабрика за тапети в Ню Джърси той основава малка фирма с 14 служители. Година по късно компанията получава официалното си име Johnson & Johnson. Международният растеж започва през 1923 г., когато синовете на Johnson се завръщат от околосветско пътуване. Днес Johnson & Johnson се предлага в 57 страни и се счита за най-голямата компания за техника в здравеопазването по света. Към нея принадлежат десетки големи марки, а от 1991 г. също Clean & Clear, която е закупена от Revlon.

Clean & Clear продължава да отделя най-голямо внимание на продуктите с ефективен състав за почистване на кожата. Продуктовата гама включва няколко линии, предназначени за дълбоко почистване, пречистване и тонизиране, грижа против черни точки, грижа за матиране на кожата и грижа за освежаване на кожата. Почистващите продукти отстраняват нечистотиите, мазнината, грима и мъртвите кожни клетки дълбоко в порите и съдържат вещество, което помага за предотвратяване на проблемите с акне. Популярните продукти против черни точки са специално създадени за отстраняване на нечистотиите в порите, които при недостатъчни грижи водят до образуване на комедони, които визуално изглеждат като неприятни черни точки. Ако имате подобен проблем, опитайте водата за лице или почистващия пилинг Clean & Clear Blackhead Clearing. Към най-широко използваните продукти принадлежат матиращия и освежаващ пилинг за лице Clean & Clear Morning Energy и дълбоко почистващата вода Clean & Clear Deep Cleasing.

Здравата и чиста кожа са основата на чара и свежия вид. Ако страдате от някой от често срещаните проблеми, като акне или черни точки, опитайте продуктите на Clean & Clear. Зад тях стои многогодишна традиция, стандартно високо качество и множество доволни потребители. Clean & Clear служи като ефективен и евтин помощник на всеки, който иска да има красива кожа.

пълен текст скрий текста