Преминете към основното съдържание

Chopard

Chopard

Парфюмите са също толкова скъпоценни, изискани и елегантни, колкото са и бижутата и луксозните часовници. Престижната марка Chopard вмъква швейцарско качество и традиция в света на дамските и мъжките аромати. Възникналата като бижутерийна и часовникарска семейна фирма не се отрича от корените си – всеки неин парфюм е ексклузивен ароматен накит във флакон, който напомня скъпоценен камък, като по този начин краси не само вас, но и тоалетката ви.

Появата на марката Chopard е свързана с 1860 година, когато швейцарският часовникар Луи Юлис Шопар започва да произвежда изключително прецизни джобни часовници. През 60-те години на 20-ти век неговият внук – Пол Андре Шопар продава фирмата на немския бижутер Карл Шойфеле III, който заедно със семейството си полага грижи за разпространението на марката. През 1986 г. дъщеря му Каролин Шойфеле решава да направи връзка между скъпоценните камъни и парфюмите и така на бял свят се появява Chopard Happy Diamonds, вдъхновен от диамант в 18-каратово злато. Дебютът в парфюмерийната промишленост е последван от цяла серия ексклузивни парфюми.

Сред световноизвестните аромати е и, например, парфюмната вода за жени Chopard Cašmir, която през 1992 г. допълва едноименната колекция от бижута. На огромна любов се радва и парфюмът Chopard Wish, скрит в елегантен флакон във формата на шлифован диамант. Едно от най-нетрадиционните състезания на класически и ретро автомобили вдъхновява появата на Chopard Mille Miglia. От 1998 г. марката Chopard съпровожда и филмовите звезди на фестивала в Кан. И вие можете да изглеждате като знаменитост на червения килим благодарение на ароматните украшения, сред които са мъжкият Chopard Oud Malaki и дамските Chopard Love Chopard, Chopard Brilliant Wish или Chopard Happy Spirit.

пълен текст скрий текста