Преминете към основното съдържание

Грижа за кожата: Проблеми при всеки тип кожа

29.08.2019 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Всеки от различните типове кожа има често срещани проблеми, с които трябва да се справяме ежедневно.

 Какъв е вашият тип кожа? Ако ви е трудно да го определите, то със сигурност няма и как да подберете подходящата за вас козметика. Грижата за кожата трябва да е съобразена на първо място с типа кожа и чак след това със сезона и други такива фактори, влияещи на състоянието й.

СУХА КОЖА

Сухата кожа може да бъде лесно разпознаваема. Притежателките на суха кожа усещат „подръпване” или „опъване” на кожата, често могат да получат сърбеж или люспи на места. Когато не е добре хидратирана, сухата кожа е груба на допир. Ако не се грижите добре за нея, то появата на бръчки няма да закъснее. Това се получава, защото сухата кожа е лишена от хидратация и има нужда от допълнително подхранване и регенерация.

Как да се справим с всички тези неприятни последици? Разбира се с подходяща козметика за суха кожа. Препоръчваме ви следните продукти:

1. Helena Rubinstein Powercell Skinmunity – защитен серум за подновяване на кожните клетки, който ще регенерира и хидратира сухата ви кожа, като едновременно с това ще възстанови и нейната плътност.

2. Lancôme Visionnaire – интензивен, хидратиращ крем за суха кожа, който ще се пребори с бръчките.

3. Biotherm Aquasource Everplump – най-добрият крем за суха кожа, който мигновено ще изглади фините линии, преди да са се образували дълбоки бръчки.

МАЗНА КОЖА

Обратно на сухата кожа, мазната кожа се разпознава с характерното за нея „лъщене” от прекомерното образуване на себум. Проблемът, който често срещате при мазна кожа са разширени и запушени пори, в следствие на което се образуват и черни точки. Как да регулирате излишното образуване на себум и да почистите разширените пори? С помощта на тоник за мазна кожа Clinique 3 Steps ще се избавите от нечистотиите и от омазняването. Освен тоника за лице ще трябва да се сдобиете и с други продукти като почистващ лосион за мазна кожа и крем за мазна кожа, който да предпази и хидратира кожата след почистване.

ПРОБЛЕМНА КОЖА

При проблемната кожа вече видимо се проявяват проблеми като акне, черни точки и запушени пори. Характерно за нея е, че притежателките й страдат от неравномерен тен, дължащ се упорити на пигментни петна, както и нееднородна структура на кожата. Сами разбирате, че при този тип кожа, трябва да се внимава с козметиката и да се използва най-подходящата грижа за проблемна кожа.

Препоръчваме ви: Дълбоко почистващ гел за проблемна кожа Eucerin DermoPure.

ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Характерни за чувствителната кожа са честите зачервявания и раздразнения, видими за околните. Понякога може да усещате и парене, в следствие на тези раздразнения или пък да имате поява на пъпки по лицето. Друг проблем при чувствителната кожа е прекаленото засушаване и диагнозата атопична кожа. При такъв задълбочен проблем препоръчваме грижа за лице изписана от дерматолог.

За да избегнете това и да успокоите кожата на лицето избягвайте козметика, която съдържа алкохол, изкуствени аромати или други подобни съдържими, които допринасят за раздразнения на чувствителната кожа. Така видимо ще подобрите състоянието на кожата си. В грижата за почистването на чувствителната ви кожа можете да се доверите на мицеларната вода Bioderma Sensibio H2O.

СМЕСЕНА КОЖА

При този тип смесена или още я наричаме комбинирана кожа се наблюдава мазна кожа в Т-зоната на лицето, а на останалата част засушена такава. Затова трябва да използвате продукти, които едновременно да засушат мазните места и да премахнат лъщенето и също толкова добре да хидратират останалата суха кожа по лицето ви. Доверете се на хидратиращия крем за смесена кожа Biotherm Aquasource, той придава на кожата мекота и сияние, като ще се погрижи и за мазната Т-зона на лицето.

НОРМАЛНА КОЖА

Е, ако не сте се разпознали във всички останали типове кожа и за вас тези изброени проблеми са мираж, то вие се радвате на нормален тип кожа. Тя не е нито суха, нито омазнена, нямате акне, разширени пори или пигментни петна. В такъв случай, вие сте на ход при подбора на козметика за нормален тип кожа. Изборът ви е богат, имайки предвид, че не трябва да се съобразявате с всички тези продукти против кожните несъвършенства.

Автор: Тихомира