Преминете към основното съдържание

Перфектната интимна хигиена е важна

17.02.2014 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Интимните части на всяка жена или момиче, изискват малко по-различна грижа, отколкото останалата част на тялото. Това се дължи главно на факта, че интимните места имат своя специфичност, с леко кисела среда и природна бактериална флора, която осигурява имунитет на гениталната лигавица. В случай, че балансът е нарушен, може да се стигне до различни възпаления, инфекции или други гинекологични проблеми, които са придружени с парене, сърбеж, зачервяване или неприятно миришещо течение.

Естественото рН на киселата среда често се затруднява от различни фактори, като период на менструация, менопауза или бременност. Отрицателното въздействие върху естествената бактериална флора на вагиналната лигавица може да има и употреба на антибиотици и хормонални контрацептиви, използването на тампони или посещение на сауна или басейн. Важна роля играе и стресът, умората, половото сношение и дори тесните дрехи.

За да се гарантира, че сте успели да балансирате естествената киселинна среда на интимните си части е важно да се избегне използването на продукти, които са специално предназначени за грижа на тази част от тялото. Това са особено често ароматни душ гелове или сапуни. Тези продукти са с неподходящо рН, което може да раздразни не само вагиналната лигавица, но често е и в основната причина за нарушен баланс!

За грижите на интимните части на жената, има специални продукти, които са с нежни ефекти, като същевременно се насърчава здравословна бактериална флора и предпазва половите органи от възпаление. Това са предимно гелове, емулсии или пяна. Тези продукти Ви дават идеална хигиена и комфорт, като в същото време предпазват от възпаления и в случаите на вече съществуващи гинекологични проблеми ускоряват периода на лечение. Специалните продукти за интимна хигиена не са парфюмирани и не съдържат никакви дразнители. Те са подходящи за ежедневна употреба и оставят Вашите интимни части идеално чисти, нямат мирис или парене.

Емулсията за интимна хигиена Lactacyd Femina е уникална с това, че съдържа същата млечна киселина, която естествено се произвежда от женско тяло. Благодарение на това, тя възстановява и поддържа естествената среда на интимните зони и по този начин помага за предпазване от възпаление. В същото време облекчава неприятните симптоми.

Можете също да опитате и гела за интимна хигиена със специален нисък рН 5,5 A - Derma Derm'Intim или уникалната измиваща емулсия Intimo Nivea Double Effect 2v1. Тя не само съдържа млечна киселина и нежно почиства интимните области, но също така има в съдържанието си успокояващо масло от авокадо, което позволява нежно бръснене на интимните зони без излишно дразнене.

На пазара има и специални сапуни за лична хигиена, като натуралният сапун Klorane Dermo Pain Creme. В случай, че искате да се чувствате комфортно и освежени през деня, или не разполагате с душ, можете да използвате удобните мокри кърпички за интимна хигиена, които ще Ви дадат голям комфорт и хигиена и винаги можете да ги носите в чантата си.