Магията на ароматните свещи

5 декември 2017 г.Notino
Едно от нещата в подготовката на най-красивите годишни празници, освен празничната украса, е да изберем подходящи свещи.

Още от древността свещите са мощен символ при различни ритуали и забележителни събития. Тяхната светлина още в езически времена въплъщава живота и неговата крехкост. Днес откриваме пламъка на свещта практически навсякъде, където искаме да очароваме с уникална атмосфера, например при неотдавнашното възпоменаване на Задушница или в подготвянето за Рождество в настоящия Адвент. Със свещи празнуваме и рождените дни, защото символизират осъществяването на мечтите. Има поверие, че димът от изгасените с духане свещи, отнася нашите въжделения към звездите.

Как ухае Коледа?

Малки, големи, кръгли и с ъгли, с аромат или без, в различни цветове, форми и размери ‒ свещите просто са незаменима декорация и допълнение при всеки празник. Свещите правят от къщата дом.

В днешно време не е нужно да разчитаме на традиционните свещи от адвентния венец. Ползвайки своята фантазия извийте собствен венец, и направете дома си ухаещ различно през на желязната, бронзовата, сребърната и златната неделя. Ароматните свещи, освен пречистващата и успокояваща сила на пламъка, предоставят терапевтичния ефект на ухаещите есенции.

За сътворението на истинската коледна атмосфера, опитайте свещите на американската фирма Bath & Body Works. Warm Vanilla Sugar омайва с уравновесения аромат на ванилия, кокос, ориз и сандалово дърво и нежните нотки на цветя. На свещта A Thousand Wishes настроение придава композицията от сандалово дърво, захар, кехлибар, бадеми и мускус. В топлата й същност се усеща дъхът на шампанско и дюля. И двете свещи са представени в красиви чашки, включващи капаче за по-лесно съхранение.

Ароматните свещи са идеален подарък и няма да разорят бюджета ви. Предлагат се и нишови свещи за луксозна украса, като например свещите на Byredo или Diptyque. Опитайте например Muguet, първокласна ароматна свещ с ухание на момина сълза или Oranger от Diptyque. Oranger е чудесен сит аромат на портокал и портокалови листа, който не само ще направи дома ви ухаещ , но допълва и неговия минималистичен дизайн.

Ако харесвате много свещи наведнъж, опитайте обкръжението на луксозните и при това ценово достъпни Luminum Candle. Открийте новия аромат на сандаловото дърво в коледното ухание на Premium Aromatic Sandalwoodили Premium Aromatic Vanilla с богатия вкус на ванилия. Тези свещи горят чисто и дълго, благодарение използването на качествени съставки при изработката им. Опростеният дизайн дава възможност за комбиниране и инсталация в декора според вашата фантазия.

Любима коледна класика са популярните по цял свят свещи Yankee Candle. Маслен, ухаещ на ванилия аромат от коледните сладки се усеща в Christmas Cookie, а празничният аромат на Red Apple Wreath изпълва хола с дъха на сладки ябълки, канела, орехи и джинджифил. Yankee Candle предлага и восъци за арома-лампи. Опитайте например омагьосващия аромат на канела и карамфил на Sparkling Cinnamon. Като по-евтина алтернатива Yankee Candle предлага и по-малки, вотивни свещи, които издържат да горят до 15 часа. Например вотивното изпълнение на изящния аромат Winter Glow, напомнящ замечтаване по помръзналите в студения въздух листа на побелелите от първия сняг дървета.

Ако нашите идеи не ви задоволяват, можете да намерите и други аромати, доставящи радост само за няколко лева тук.

Свещите са просто незаменима част от домашния уют и Коледа. Как ще ухаят запалените от вас?

Прочетете повече