Мароканска глина

Може и без химия! Почистете тялото, лицето и косата си по естествен начин. Мароканската глина е малко чудо на природата, което щом опознаете, няма да искате да оставите никога. Глината расул е страхотна естествена алтернатива на измиващите гелове, сапуни и шампоани. Глината е богата на минерали от растения, вода, почви и скали, а благодарение на това има невероятно почистващо и детоксикиращо действие.

На глината расул са се доверявали още в древни времена, когато са я използвали за почистване при кожни проблеми. И днес тя се радва на любовта не само на мароканските жени.

Мароканска глина за коса

Търсите 100% естествен шампоан? Направете си маска за коса от расул! Смесете глината расул с мед и хладка вода и направете паста. Нанесете я върху мокра коса и оставете да действа 5 минути. Косата ви ще стане по-силна и по-еластична. Освен това, мароканската глина предотвратява омазняването на косата и подчертава естествения ѝ цвят.

Мароканска глина за кожа на лицето

Маската от расул ще озари кожата на лицето ви, а освен това ще го почисти перфектно. Ще се справи и с черните точки и излишното омазняване, ще отстрани мъртвите кожни клетки и всички други замърсявания. За маската за лице ви е нужно следното:

Втрийте нежно маската върху кожата на лицето с масажни движения (избягвайте зоната на очите и устните), оставете да действа около 8 минути и след това изплакнете. Не оставяйте маската с мароканска глина да засъхне напълно. Отстраняването ѝ ще бъде много по-трудно. И тъй като маската леко изсушава кожата, препоръчваме след изплакване на маската да нанесете хидратиращ крем за лице или олио за лице.

Опитайте и други маски с глина, които ще направят чудеса с кожата на лицето ви!