Маски с глина

Маската с глина успява да направи истински чудеса с кожата на лицето! Опознайте силата на този дар от природата, чието благотворно действие са използвали още древните египтяни и върнете на кожата си здравето и красотата.

Глината е смляна прахообразна земна маса, обогатена с минерални вещества (калций, калий, магнезий, желязо, силиций), микроелементи и други, полезни за кожата на лицето съставки. Невероятните ѝ абсорбиращи и адсорбиращи свойства избавят кожата на лицето от замърсяванията и я ревитализират. Така глинената маска за лице се превръща в многоцелеви помощник в борбата с акнето, разширените пори и черните точки, но едновременно с това успява да детоксикира и успокои кожата и да ѝ възвърне мекотата и сияйността.

Маски с глина според типа кожа на лицето:

Съотношението на минералите и останалите елементи, съдържащи се в глината, определят цвета и употребата ѝ в козметиката:

  • Зелената глина лесно освобождава кожата от замърсяванията и токсините. Освен това маската от зелена глина свива порите и омекотява кожата. Това е идеалната маска за лице с глина за акне.
  • Бялата глина (каолин) е подходяща за чувствителна, мазна или зряла кожа, защото я успокоява и укрепва. Бялата глина за лице действа като ексфолиант, който бързо отстранява мъртвите кожни клетки и регулира образуването на себум. След маската с глина кожата на лицето става матирана и нежна.
  • Розовата глина лесно се справя със зачервената и раздразнена кожа. Леко я успокоява и подобрява кръвообращението ѝ. Освен това, тази глина за лице отстранява черните точки и не изсушава кожата на лицето.

Изберете си почистваща маска с глина от любимите марки Vichy, TONYMOLY, Emma Hardie и други и се насладете на сияйна кожа.