Бебешки дрънкалки

Филтър
Black Friday
Ценови диапазон

до

Подаръци и промоции

Сладки дрънкалки за най-малките

Потопете се в света на веселите дрънкалки, които ще привлекат вниманието и ще забавляват детето вкъщи и на път! Пъстрите детски дрънкалки, издаващи различни звуци, допринасят за развитие на координацията и сетивата на най-малките още в първите дни след раждането. Дрънкалките са изработени от качествени и устойчиви материали и са специално създадени така, че да бъдат хващани лесно и от малките детски ръчички. Изберете за бебето си най-добрата дрънкалка още днес на notino.bg!

Как да изберем дрънкалка за бебе

Дрънкалките са предназначени за децата от раждането им и колкото по-креативни и цветни са, толкова повече въодушевление носят. При избора обърнете внимание на размера, формата и материала на дрънкалката, но и на възрастта на бебето.

Форма на дрънкалката

Ярките цветове и интересни форми ще заинтригуват детето и в моментите, когато не е в настроение. Но все пак избирайте за бебето си дрънкалки, които няма да са прекалено тежки или трудни за хващане. Можете да допълните класическата дрънкалка за ръка с още някои типове дрънкалки:

  • Детските дрънкалки за ръка или крак помагат на бебето да обърне внимание на собствените си движения в реакция на звука. Тези дрънкалки са изработени от мек текстил и са допълнени от звънчета или шумяща хартия. С помощта на лепящата лента те лесно се прикрепят към китката или глезена. Може да срещнете и дрънкащи чорапи.
  • Дрънкалката за количка с цветни или плюшени играчки на ластик или пружина е красива декорация за всяка количка, освен това може да се прикрепи към детското креватче.

Нашият съвет: Нещо подобно на дрънчащи верижки или гривни имат и някои щипки за биберон, които, освен останалото, предотвратяват и загубата на биберона.

Материал на дрънкалките

При избора на дрънкалка, освен безопасността на материала, следете за трудността при поддръжката. Някои дрънкалки можете да миете в миялната, да стерилизирате в гореща вода или да перете в пералнята.

   • Пластмасовите дрънкалки предлагат различни форми и повърхности (ръбчета, каналчета), които ще помогнат за облекчаване и при поникването на зъбчетата. Материалът не трябва да съдържа фталати, BPA, PVC или други вредни вещества.
   • Дървените дрънкали за деца често са във формата на топчета или мъниста в комбинация с други материали. Обикновено се използва съвършено обработен дървен материал от плодни дръвчета, явор или дъб.
   • Текстилните дрънкалки са сладки другарчета под формата на животинчета или балони. Често плюшените дрънкалки се комбинират с други материали.

Дрънкалки според възрастта на детето

   • Дрънкалката за новородени трябва да бъде с наситени, контрастни цветове и да издава по-скоро успокояващи звуци. Най-харесвани са простите свързани форми, които подпомагат развитието на моториката.
   • Дрънкалката за бебе над 3 месеца е с по-сложна форма и цветове с различни звуци Част от някои дрънкалки могат да бъдат и гризалки, които облекчават неприятната болка при поникването на първите зъбчета.

Сладките бебешки дрънкалки подпомагат здравото развитие на детето и носят въодушевление вкъщи в креватчето или в количката на разходка. Разгледайте пъстрата оферта от играчки за деца и други детски стоки и осигурете на бебето си най-доброто забавление!