Преминете към основното съдържание

Пробиотици в козметиката

Пробиотиците са микроорганизми или също така живи култури, които виреят в кожата ни и влияят благоприятно върху здравето ѝ. Нашата кожа е дом на милиони бактерии, вируси и гъбички, които я предпазват от вредното влияние на средата (замърсяване, вредни бактерии, UV лъчи и други). Ако полагаме необходимите грижи за защитната функция на кожата и поддържаме тези култури в равновесие, кожата ни не само ще бъде защитена от свободните радикали и вредните вещества, но цялостно ще се подобрят качеството, текстурата и хидратиращата способност на кожата. Доказано е също, че пробиотиците намаляват чувствителността на кожата срещу различни алергени.

 

Характеристики на пробиотиците

Използването на пробиотици в козметиката е нова тенденция, която предизвика революция в грижата за кожата благодарение на благоприятните си свойства. Те цялостно подсилват защитната сила на кожата, поддържат равновесие в микробиома (защитната бариера на кожата) и така гарантират на кожата дълготрайна красота и здраве.

Въздействие на пробиотиците върху кожата

  • Имат благоприятно въздействие върху чувствителността на кожата.
  • Поддържат естествената защитна бариера на кожата.
  • Помага за възстановяване на хидратиращата способност на кожата.
  • Предотвратяват образуването на преждевременни бръчки и забавят стареенето на кожата.
  • Намаляват pH и поддържат кожата в равновесие.
  • Поправят кожната бариера и имат благоприятен ефект върху текстурата на кожата.
  • Намаляват активността на мастните жлези и така се борят срещу акнето и розацеята (rosacea) и напуканите капиляри.

Козметика с пробиотици

Ако кожата ни не е в равновесие, се появяват неприятни екземи, пъпки и повишена чувствителност. Козметиката с пробиотици допринася за подпомагане на почистващите процеси в кожата, а при редовна употреба прави кожата по-сияйна и качествена. Пробиотиците са подходящи за всички типове кожа, включително чувствителната, както и кожата със склонност към възпаления.

Един от най-добрите пробиотици, използвани в грижата за кожата е лизат Lactobacillus и производният на пробиотиците бифидус като например Bifidobacterium longum. На notino.bg ще откриете широка гама продукти, съдържащи избрани пробиотици, които ще се борят с проблемната и чувствителна кожа във всяка възраст, а също и с проявите на стареене на зрялата кожа.

Чудото, наречено пробиотици отдавна е доказало благоприятното си въздействие върху храносмилането и състоянието на имунитета. Време е да отделим същите грижи и на кожата си и да укрепим отбранителната ѝ способност, за да може да ни предпазва като щит от вредните вещества и да бъде здрава. Намерете подходящите за вас пробиотичен крем, пробиотичен серум или почистваща текстилна маска с пробиотици на notino.bg още сега и подарете на кожата армия от полезни бактерии, които да се грижат за красотата ви.

пълен текст скрий текста