Преминете към основното съдържание

Кафе в козметиката

Кафееното дърво, от което се добиват кафеените зърна е африканско дърво, достигащо височина до 8 метра. Във всяка черешка има 2–3 кафени зърна, които са зелени и без изразен вкус или аромат. Зърната съдържат хлорогенна киселина и кофеин. И двете вещества са търсени антиоксиданти. Благодарение на регенериращото и подхранващото си действие кафето се превръща в любима съставка в козметичната промишленост. Ефикасно се бори с проявите на целулит, намалява забележимостта на стриите и подобрява циркулацията на кръвта в кожата.

 

Характеристики на кафето

Кафето е една от най-важните търговски стоки, а благодарение на активните вещества, които съдържа, е също желана разкрасяваща съставка. Кафеените зърна съдържат хлоригенова киселина, която се бори против свободните радикали, подхранващата линолова киселина и олеинова киселина, както и други полезни минерали.

Въздействие на кафето върху кожата

  • Предотвратява прекаленото изсушаване на кожата, като я подхранва и хидратира.
  • Придава на кожата сияние, подобрява циркулацията на кръвта и намалява признаците на умора.
  • Допринася за регенерацията на кожата и предотвратява преждевременното ѝ стареене. Предпазва я от въздействието на свободните радикали.
  • Намалява забележимостта на белезите и се бори срещу проявите на целулит и стрии.
  • Намалява отоците и се бори ефикасно срещу тъмните кръгове и торбички под очите.

Въздействие на кафето върху косата

  • В кафето се съдържа кофеин, който стимулира растежа на косата и намалява косопада.
  • Допринася за цялостна регенерация на скалпа, подхранва и хидратира корените на косата.
  • Предотвратява изсушаването на скалпа.

Козметика с кафе

Козметиката с кафе се радва на голяма почит и е подходяща за всеки тип кожа и всички възрастови категории. На notino.bg ще откриете множество продукти, съдържащи тази благотворна съставка. Изпробвайте например подхранваща маска с кафе за проблемна кожа, хидратиращо етерично масло, ободряващ душ гел с кафе или скраб или пилинг за тяло с кафе.

Пилингът с кафе за лице и тяло помага за премахване на мъртвите кожни клетки, без да уврежда кожата. След употребата му кожата е приятно гладка, подхранена и озарена. Скрабът с кафе действа много по-интензивно от пилинга. С помощта на абразивните частици премахва механично мъртвата кожа, силно стимулира кръвоснабдяването и почиства кожата.

Открийте козметиката с кафе на notino.bg и дайте на кожата си в зимните месеци ефикасно подхранване и регенерация, а през лятото кожа без белези и целулит. Насладете се на разкрасяването с кафе още днес!

пълен текст скрий текста