Стипца

Не познаваме по-универсален и едновременно с това натурален помощник от стипцата. Тя може да замести дезодорант, афтършейв или продукт след ухапване от насекомо. Стипца е минерал, получен чрез окисляване на натурален калиево-алуминиев дисулфат. Няма аромат, не заема много място на рафта в банята и едно малко парче ще ви стигне спокойно и за година.

Преди употреба винаги изплаквайте стипцата, за да се отпусне малко, иначе няма да изпълнява задачата си. След използване изплакнете отново и оставете да изсъхне.

Стипца за след бръснене

Дори и да сте усвоили перфектно работата с ножчето за бръснене, всеки от нас понякога се порязва. Със стипца обаче това няма да ви притеснява толкова. Навлажнете кожата, приложете стипцата към раната и тя бързо ще се излекува. Най-напред ще усетите парене, докато стипцата почиства раната, но това усещане бързо ще отмине.

Стипца срещу изпотяване

Макар стипцата да няма аромат, тя много успешно замества дезодоранта, още повече, че не оставя никакви петна по дрехите. Действието ѝ е такова, че привлича върху себе си частичките вода, като по този начин неутрализира миризмата на пот. Едновременно с това ограничава и появата ѝ.

Стипца при ухапване от насекомо и изгорена кожа

Стипцата е подходяща не само след бръснене. Можете да разчитате на нея ако ви ухапе комар. Минералът почиства раната, успокоява болката и евентуалния оток. Приятно охлажда също и кожа, изгоряла на слънце или изгорена на котлона на печката.

Стипцата има и страхотен стягащ ефект, така че е идеална за много кожни проблеми. Успокоява кръговете под очите или омекотява кожата на лицето с благоприятното си рН.