Преминете към основното съдържание

Цветни коректори: Умеете ли да ги използвате?

Те се справят с всеки недостатък на кожата, озаряват я или ѝ придават по-здрав нюанс. Достатъчно е само да знаете кой да изберете и как да работите с тях. Телесните и цветните коректори не бива да липсват в козметичната ви чантичка.

Прикрийте лесно и бързо тъмните кръгове под очите, акне, рани или лунички. Удобните цветни коректори работят на принципа на контраста на комплементарните цветове и така неутрализират всички цветни сенки или петна по лицето. Изберете най-подходящия коректор по мярка за вашия проблем или вземете палитра коректори и бъдете готови за всичко.

Зелен коректор

За какво служи:

Зеленото е обратното на червеното, затова е много подходящо за неутрализация на всички червени петна по кожата. Това е идеален коректор за акне, червени ранички или спукани капиляри. Избягвайте обаче да го нанасяте върху отворени рани.

Как да го използваме:

Нанесете зеления коректор в тънък слой върху проблемната област от лицето. Прелейте добре и след това изравнете тена с фон дьо тен. Това ви гарантира по-добро прикриване на пъпките и раничките.

пълен текст скрий текста

Лилав коректор

За какво служи:

Лилавият цвят е противоположен на жълтия и е идеален за неутрализиране на нежеланите жълти нюанси на кожата. Красиво озарява лицето и му придава свеж вид.

Как да го използваме:

Нюансът на лилавия коректор трябва да се съобрази с цвета на кожата. За светла кожа изберете светъл нюанс, а за по-тъмна, изберете по-наситен коректор. Нанесете върху кожата малко количество коректор с четка или с гъбичка и след това нанесете фон дьо тен или само леко прикрийте с пудра.

пълен текст скрий текста

Оранжев коректор

За какво служи:

Незаменим коректор за кръгове под очите, особено за тъмни със синкав оттенък. В малко количество служи идеално също за придаване на по-здрав цвят на бледата и пепелява кожа. А ако го смесите с малко зелен коректор, прикрива и синьо-зелените вени.

Как да го използваме:

Нанесете оранжевия коректор върху кръговете под очите, прелейте много добре и прикрийте с фон дьо тен. И веднага ще се подмладите.

пълен текст скрий текста

Розов коректор

За какво служи:

Розовият коректор се използва за прикриване на пигментни петна, лунички или бенки при светлите типове кожа. Розовото неутрализира зелените нюанси и така прикрива и зелените венички по лицето. Избягвайте да го използвате за прикриване на сенки с лилав оттенък, защото ще ги подчертае още повече.

Как да го използваме:

Също както зеления коректор, използвайте само върху проблемните места, прелейте и нанесете върху него фон дьо тен.

пълен текст скрий текста

Жълт коректор

За какво служи:

Озарява бледата и уморена кожа, като ѝ придава по-топъл и здрав вид. Перфектно прикрива лилавите кръгове под очите, синините и прозиращите лилави венички.

Как да го използваме:

Нанесете жълтия коректор под очите от вътрешния ъгъл на окото в посока навън. Или озарете цялото лице, като нанесете тънък слой под фон дьо тена. Така ще придобиете отпочинал и озарен вид.

пълен текст скрий текста

Бял и неутрален коректор

За какво служи:

Неутралният прикриващ коректор в цвета на кожата ви замаскира всякакви нежелани пъпки, петна или кръгове под очите след безсънна нощ. Освен за прикриване на недостатъците, можете да използвате белия коректор като хайлайтър за подчертаване на предимствата на лицето ви.

Как да ги използваме:

Коректорите в цвета на кожата ви вършат чудесна работа и самостоятелно, дори без фон дьо тен. Прикрийте с тях проблемната зона и прелейте.

 

Също така се комбинират добре с цветните коректори за постигане на възможно най-добър и същевременно естествен резултат.

Прикрийте с бял коректор най-вече тъмните кръгове и след това изравнете цвета с този на лицето с помощта на фон дьо тен. Можете също така да го нанесете до вътрешните ъгли на очите, горната част на скулите, по ръба на носа, под веждите и над горната устна за озаряване и за подчертаване на предимствата на лицето ви.

пълен текст скрий текста