Amouage Epic парфюмна вода за жени

3×
Amouage Epic парфюмна вода за жени
Amouage Epic парфюмна вода за жени
Безплатна доставка
Препоръчителна цена на дребно
605,00лв.

Спестете 49%
100 мл.
307,00лв.

Код: AMU0149 | Повече от 5 бр. са в наличност
1
СПИДИ
четвъртък 15.04.2021 г.
Еконт
четвъртък 15.04.2021 г.

Описание Amouage Epic
Състав

Обгърнете се в облак мистичен дим от Ориента и с помощта на пикантен аромат се пренесете на легендарния Път на коприната. Дамската парфюмна вода Amouage Epic ще ви изненада с цяла палитра от нотки, които се появяват постепенно в течение на целия ден. Малкото шишенце със смарагденозелен цвят крие множество тайни, които очакват да ги разкриете.

  • пикантен ориенталски аромат
  • за жени, които обожават тайнствени дълготрайни аромати
  • прекрасно се откроява в хладните есенни и зимни месеци

Съставки на аромата
Парфюмната вода се отваря с нотки на ким, канела и олеандър. Цветният аромат доминира също в самото ѝ сърце с помощта на роза дамасцена, пеларгония и жасмин, допълнени с аромат на чай. Тамянът е основополагащият камък на парфюмната вода Epic и ще го усетите още в увода, допълнен с дървесни нотки на сандалово, агарово и гваяково дърво, тайнствен мускус, амбра и пачули с привкус на сладка ванилия.

История на аромата
Парфюмната вода Amouage Epic е създадена от триото парфюмеристи Сесил Зарокян, Даниел Маурел и Анжелин Лепорини(Cecile Zarokian, Daniel Maurel, Angeline Leporini). Пусната е на пазара през 2009 г. Вдъхновена е от мистичната история за търсенето на загубената от векове ария, закопана някъде в близост до Пътя на коприната, по който в продължение на столетия се превозвала коприна от Китай и се заменяла за сребърен тамян от Оман. Невинната история постепенно се превръща в легенда, също както и самият аромат Epic.

Състав

Т.нар високи тонове- освобождават се веднага след нанасяне. Създават първото впечатление и по проинцип са изключително интензивни, избледняват бързо.
глава
олеандър, канела, кимион
Т.нар. средни нотки - "Сърцето" се разкрива след няколко минути, след отминаването на "главата". Обичайно трае около 2-3 часа.
сърце
жасмин, роза дамасцена, чай
Т.нар. базови нотки - последната и най-дългата фаза на парфюма. Трае около 4 часа, но може да се усеща и през целия ден.
база
тамян, агарово дърво, мускус, кехлибар, ирис и корен, гуаяк
Вид аромат
Ориенталски, Цветни

За марката Amouage

Разкошните аромати Amouage характеризира невероятна уникалност и цялостна отличителна елегантност. Луксозната марка на тези нишови парфюми днес има седалище в Лондон, но нейните корени се разпростират далеко в Близкия изток.

Amouage черпи вдъхновение от богатото и пъстро наследство на родното си мястото – Султаната Оман. Марката е основана през 1983 година от Негово височество Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaid (Саид Хамад бин Хамуд Ал Бусайди), потомък на оманското кралско семейство, с идеята да възроди славата на арабските аромати. Философията на марката е сътворение на парфюми c истински ценности на изкуството. Amouage избира стриктно само най-качествените екзотични съставки – сребърен тамян от Оман, рядък вид оманска роза или смирна.

Нишовите парфюми Amouage се композират в южнофренския Грас, считан за световна столица на парфюмите и предлагат гаранция на най-високите стандарти. Впоследствие уханията пътуват до Оман, където приблизително два месеца се извършва мацерация на съставките. На края всички парфюми Amouage преминават най-стриктен контрол на качеството и се опаковат почти изцяло на ръка.

Оценка Amouage Epic3