AmouageEpic парфюмна вода за мъже

Amouage Epic парфюмна вода за мъже
Amouage Epic парфюмна вода за мъже
50 мл.
430,00лв.

Код: AMU0195 | в наличност повече от 3 бр.
1
СПИДИ
понеделник 25.10.2021 г.
Лично получаване
понеделник 25.10.2021 г.

Описание Amouage Epic
Състав

Тръгнете на приключенско пътешествие от Китай до териториите на Арабския полуостров. Парфюмната вода за мъже Amouage Epic е вдъхновена от легендите за Пътя на коприната, който някога е свързвал тези земи. Открийте очарователните екзотични нотки на ценните съставки и оставете у околните незабравима следа, също като древният маршрут, позволяващ търговията с луксозни предмети.

  • ориенталски и дървесен аромат с опушен акорд
  • съвършено подчертава зрелия мъж
  • подходяща за вечер и за специални поводи

История на аромата
В началото се срещате с подправъчните нотки от сергиите, на които търговците предлагат кардамон, кимион, ценен шафран, индийско орехче, пикантен розов пипер, мирта и тамян. Свещената смирна, която се разкрива след това в ароматната композиция, навява усещане за спирка край древен храм. Вечер, когато пустинята е обгърната от мрак и температурите падат рязко надолу, имате нужда да се стоплите. Ето защо в края на аромата се разкриват дървесните нотки на кожа, кедър, мускус и сандалово дърво.

История на аромата
Ароматът Amouage Epic, представен през 2009 година, е скрит в луксозен зелен флакон, който напомня на мистичен скъпоценен камък. С вида си външната опаковка препраща към разточителните пътнически куфари от естествена кожа. Философията на тази парфюмна вода е да въплъти и съхрани легендата за най-стария търговски маршрут на света.

Състав

Т.нар високи тонове- освобождават се веднага след нанасяне. Създават първото впечатление и по проинцип са изключително интензивни, избледняват бързо.
глава
индийско орехче, розов пипер, шафран, кимион, тамян, кардамон, цвете мушкато, мирта
Т.нар. средни нотки - "Сърцето" се разкрива след няколко минути, след отминаването на "главата". Обичайно трае около 2-3 часа.
сърце
смирна
Т.нар. базови нотки - последната и най-дългата фаза на парфюма. Трае около 4 часа, но може да се усеща и през целия ден.
база
кожа, боброва, тамян, кедър, мускус, сандалово дърво, пачули, агарово дърво
Вид аромат
Ориенталски, Дървесни

За марката Amouage

Разкошните аромати Amouage характеризира невероятна уникалност и цялостна отличителна елегантност. Луксозната марка на тези нишови парфюми днес има седалище в Лондон, но нейните корени се разпростират далеко в Близкия изток.

Amouage черпи вдъхновение от богатото и пъстро наследство на родното си мястото – Султаната Оман. Марката е основана през 1983 година от Негово височество Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaid (Саид Хамад бин Хамуд Ал Бусайди), потомък на оманското кралско семейство, с идеята да възроди славата на арабските аромати. Философията на марката е сътворение на парфюми c истински ценности на изкуството. Amouage избира стриктно само най-качествените екзотични съставки – сребърен тамян от Оман, рядък вид оманска роза или смирна.

Нишовите парфюми Amouage се композират в южнофренския Грас, считан за световна столица на парфюмите и предлагат гаранция на най-високите стандарти. Впоследствие уханията пътуват до Оман, където приблизително два месеца се извършва мацерация на съставките. На края всички парфюми Amouage преминават най-стриктен контрол на качеството и се опаковат почти изцяло на ръка.

Оценка Amouage Epic