Преминете към основното съдържание

Лайка

За ефекта на лайката върху кожата и косата може да се напише цяла книга, затова тя е известна като многофункционална билка. Благодарение на високото съдържание на етерични масла и наличието на повече от 100 вещества лайката има успокояващи, почистващи и възстановяващи характеристики. Освен това мирише прекрасно.

Козметиката с лайка е любима на хората с чувствителна и раздразнена кожа. Защото лайката успокоява зачервяването и сърбежа, без значение дали се касае за цялото тяло, кожата на главата или интимните части. Освен всичко в последния случай балансира рН.

 

Характеристики на лайката

Лайката чисти, успокоява и ускорява възстановяването на кожата. Съдържа много етерични масла и над 100 активни вещества. Ето защо е често използвана съставка в козметиката за коса и тяло за чувствителна кожа. Ще я намерите в масла, кремове, почистващи води и нежни изсветляващи шампоани с лайка.

Действие на лайката върху кожата на лицето и тялото

  • Тя е деликатна към чувствителната кожа, затова е подходяща за деца и хора, страдащи от екзема или дерматит.
  • Има почистващ ефект върху кожата на лицето и помага за предотвратяване на появата на акне.
  • Успокоява кожата, например след дълго излагане на слънце.
  • Помага за успокояване на алергичните реакции на кожата.
  • Ускорява регенерацията на кожата.
  • Облекчава сухата и сърбяща кожа и успокоява зачервяванията.
  • Балансира pH в интимната област, като така намалява вероятността от поява на вагинална микоза.

Въздействие на лайката върху косата

  • При редовна употреба функционира като естествен изсветлител за русата коса.
  • Лайката е богата на етерични масла, с които укрепва тънката коса и ѝ придава блясък.
  • Значително намалява сърбежа на скалпа и го почиства.

Козметика с лайка

Маслото или кремът от лайка са невероятен помощник за хората, измъчвани от акне или екзема. Това е така, защото съдържат активни вещества като етерично масло, флавоноиди и други повече от сто действащи съставки. Тъй като лайката е щадяща към чувствителна кожа, ще я намерите и в козметиката за деца – например в масла за къпане с лайка и нежни детски душ гелове.

Лайката има положителен ефект и върху косата, кожата на лицето и ръцете, затова ще я намерите в най-разнообразни козметични продукти. Кремовете и маслата с лайка са невероятни за зоната около очите и местата със зачервявания. Продуктите се нанасят лесно и носят незабавно облекчение от парене и сърбеж.

Русата коса изисква специална грижа, а най-добре е, когато тя е от природата. Най-вероятно и вие сте чували за изсветляването на косата с лайка. Този таен помощник помага на блондинките да имат по-златисти коси, дори и без химия. Ето защо шампоанът с лайка за изсветляване на коса не трябва да липсва в антуража на никоя русокоса дама.

Предимствата на лайката са безспорни, но не бива да прекалявате с използването на козметични продукти. Лейката действа противоалергично, но при прекомерна употреба, самата тя може да предизвика алергична реакция. Ето защо, когато използвате масла, мехлеми или шампоани с лайка, винаги спазвайте препоръките на производителя.

Интересувате се от козметичните съставки? Можете да прочетете нещо за алое вера или за зеления чай в козметиката!

пълен текст скрий текста