Skip to main content

Матови червила

Избрали сте
  • Матов
Филтър
Най-продавани

Матовите червила изглеждат чувствени и тайнствени. Точно такава ще бъдете и вие, ако решите да ги използвате! С помощта на матовото червило ще очаровате с изискан вид на работа, на вечеря или на среща.

Избирайте цвета на матовото червило не само според повода и цвета на кожата си, но и според големината на устните. Малките устни обичат по-светлите нюанси, като телесен и розов. Точно обратното – ще подчертаете обемните устни с червено или винено червило.

С какво матовото червило е по-различно от гланцовото?

  • Всеки избор има своите предимства. С матовите червила ще впечатлите с кадифено меки устни на рандеву или на работна среща. На практика те са подходящи за всеки повод.
  • Гланцовите червила са по-палави и изглеждат по-тържествено. Ето защо са подходящи за вечеря или за свободното време. С тях ще имате сочни устни, които сякаш току що сте облизали. Може да се изненадате колко хора намират този ефект за привлекателен.
  • Гланцовите червила често съдържат хидратиращи съставки, а матовите – не (разбира се, има и изключения). Това обаче може да е предимство, тъй като под матовото червило можете да нанесете любимия си балсам за устни.

Течни матови червила

Ако търсите дълготрайно матово червило, опитайте с течно. То няма да се изтрие от перфектните ви устни, дори ако цяла вечер отпивате от чашата си или дадете няколко целувки. Нанасянето на матовото течно червило е по-лесно, отколкото на класическото, защото е снабдено с апликатор, който позволява прецизно следване на устните.

Не забравяйте обаче, че течните червила с матиращ ефект са подходящи за здрави, хидратирани устни. Ако вашите, например, са напукани, всяко несъвършенство по тях ще стане още по-видимо.