Преминете към основното съдържание

Ermenegildo Zegna

Ermenegildo Zegna

 Италианската модна къща Ermenegildo Zegna, която носи името на основателя си, е известна преди всичко с луксозните си мъжки костюми, ушити от най-качествени платове.

Историята на марката започва в италианския град Триверо през 1910 г. Неин основател е Ерменеджилдо Дзеня (Ermenegildo Zegna), който мечтае за фирма, произвеждаща най-красивите платове на света. За него качеството е на първо място, освен това той винаги държи на грижата за служителите си и за околната среда – традиция, продължена и от наследниците на Ерменеджилдо. През 1980 г. е отворен първият бутик Ermenegildo Zegna в Париж, следват Лондон и Милано. Днес италианската марка има повече от 500 магазина по цял свят.

Първият парфюм на Ermenegildo Zegna излиза на пазара през 1992 г. Днес портфолиото на Ermenegildo Zegna се гордее с няколко десетки аромати за мъже. Опитайте, например, тоалетната вода Ermenegildo Zegna Uomo, която крие в себе си ароматични и дървесни нотки, неповторимия уд парфюм Ermenegildo Zegna Indonesian Oud или грижата след бръснене Ermenegildo Zegna.

пълен текст скрий текста