Преминете към основното съдържание

BYREDO

BYREDO

Отличителните парфюми на шведската марка Byredo улавят в своите ароматни композиции спомени и емоции. В контраст със скандинавската минималистична естетика, тази модерна и луксозна марка напълно отразява етническите влияния на индийските корени на основателя Бен Горам, който внася в света на парфюмите силната си връзка с изкуството, креативността и лайфстайла.

Марката Byredo възниква през 2006 г. в Стокхолм, където е основана от художника Бен Горам. След случайна среща с парфюмериста Пиер Вулф той осъзнава, че предпочита да създава парфюми, вместо да рисува картини. Очарован е от темата за свързване на аромата със спомените и решава, че иска спомените и преживяванията от детството му да оживеят отново в съвременни ароматни композиции. Вдъхновява се и от индийските си предци по майчина линия. Голяма роля изиграва например пътуването до родното му място в Индия, където се влюбва в аромата на подправки и тамян..

Открийте и вие парфюмите Byredo – модерни, минималистични, но и изразителни. Това са парфюми, в които Бен Горам е свързал ориенталския аромат, вдъхновен от своите индийски корени, със северния минимализъм, проявяващ се в изчистени и прости композиции. Парфюмната вода Byredo Gypsy Water, която става бестселър на марката, ще ви напомни за пъстрия номадски начин на живот, прекаран в пътувания из природата. Измежду другите любими аромати са парфюмните води Byredo Mojave Ghost и Byredo Blanche.

пълен текст скрий текста