Byredo

Най-продавани

За марката Byredo

Byredo е шведска марка отличителни нишови парфюми, зад чието създаване стои силно изразителна индивидуалност – Ben Gorham. Ben е роден в семейство на индийска майка и канадски баща и израства в Торонто, Ню Йорк и Стокхолм. Той изучава изкуство, но случайна среща с Pierre Wulff (Пиер Вулф) го убеждава, че вместо рисуването на картини е по-добре да започне да създава аромати.

Вдъхновяват го спомените от пътуването до родния му град в Индия, където е опияняван от насладата на ароматите на подправки и тамян. Тези ориенталски аромати той съчетава със северноевропейския минимализъм и придържайки се към мотото „Понякога по-малкото е повече“, се позовава на скандинавските корени. През 2006 г. той полага основите на една от най-прогресивните марки съвременни нишови парфюми.

Ароматите се отличават със своите чисти, семпли композиции, които успяват съвършено да изразят отделните съставки. Парфюмите Byredo са изключителни, както и техният създател. Обгърнете се c модерните минималистични и в същото време изразителни аромати.