Термална вода

Термалните води, подмладяват и озаряват кожата като отстранява мъртвите кожни клетки и примеси. Използването им остава кожата изключително еластична, спокойна и хидратирана.

 

Ако и Вие желаете да се дадете на кожата си най-доброто, опитайте изключителните термални води, които предлагаме! Можете да избирате от качествени марки като Lancome, Clinique, Vichy или Bourjois.

пълен текст скрий текста

Води за лице
Мъгли за лице
Термални лосиони

Избрали сте

 • Aēsop

Свойствата на термалната вода

Термалната вода е козметичен продукт, който набира все по-голяма популярност. Може би много от вас са чували за нея, но дали знаете какво точно представлява и какви са нейните функции? Ние ще ви помогнем с тази информация.

Що е то термална вода?

Термалната вода е вода, извлечена от чист извор и богата на минерални соли и разнообразни полезни микроелементи, а след това правилно съхранена в стерилна опаковка. Тя няма мирис, вкус и цвят. Подходяща е за приложение върху всеки тип кожа, дори и върху най-чувствителната кожа.

В най-добрия случай производителят на термална вода има достъп до самия извор, за да извлече водата директно от там. Такава е водата на Avène, която се извлича от Франция, а до извора имат достъп лабораториите на Avène. Но за това ще прочетете, малко по-надолу.

Какви са приложенията на термалната вода?

Термалната вода има успокояващо, противовъзпалително и антиоксидантно действие върху кожата. Тя не съдържа консерванти и химични други добавки. Извлечена е в най-чистата й форма с всичките й полезни съставки. Именно затова този продукт е така препоръчван от дерматолози в цял свят.

Този чист продукт има ниска минерализация, богат е на силикати, с ниско съдържание на натрий. Постоянното неутрално pH на термалната вода е 7,5.

Любопитно

През 2011г. научна публикация потвърждава противовъзпалителното действие на термалната вода, след като са тествани многобройни случаи. В публикацията на Journal of the European Academy of Dermatology and Venerology се посочват кожните заболявания, срещу които термалната вода е мощно оръжие:

 • Екзема
 • Атопичен дерматит
 • Псориазис
 • Розацея,
 • Себореен дерматит
 • Белези от изгаряния, както и хирургически белези и др.

Можете да използвате термална вода и при зачервяване на кожата, след бръснене или епилация, както и след спорт. Като цяло това е продукт, който по всяко време ще е ваш пръв приятел.

Как да нанесете термална вода?

Термалната вода е под формата на спрей, така че е удобна за употреба не само у дома,  но и навън. Достатъчно е да затворите очите си и да изпръскате количество от термалната вода спрей върху лицето си, за да освежите и тонизирате кожата на лицето. Разбира се можете да напръскате и други зони от тялото си при нужда на успокояване на кожата. След като изчакате определено време, попийте остатъка от вода с чиста салфетка/ кърпа.

Важно! Впръсквайте от разстояние от минимум 30см., не по-близко!

Кога трябва да използваме термална вода?

 • Сутрин: Впръскайте от термалната вода след сутрешния си душ, на чиста и освежена кожа. Така гарантирано ще тонизирате кожата на лицето си за старт на своя ден. Едва след като водата попие в кожата, можете да нанесете дневния си крем за лице.
 • През деня: Знаете, че всякакви метеорологични условия влияят на кожата на лицето – вятър, слънце, влага, студ. Затова е добре, винаги под ръка да имате мини опаковка на термална вода. В този случай препоръчваме да напръскате лицето отново от разстояние минимум 30 см., изчакайте минутка и след това внимателно попийте остатъците от капчици с кърпичка. Със сигурност ефектът ще ви изненада.
 • Вечер: Знаете, че именно докато спим кожата има максимално много време в покой, за да се възстанови. Така, че е добре, преди да си легнете да освежите лицето си с термална вода. Използвайте същия принцип, както сутринта. Изчакайте да попие изцяло и след това нанесете нощен крем за лице.

Най-добрите марки термални води

Както вече споменахме термалната вода е продукт, подходящ за всеки тип кожа. За нея можем да кажем, че има само положителни свойства и няма как да навреди на кожата ви. Въпреки това е добре да знаете, че термалните води на различните производители имат различен състав.

Термална вода Avene

Историята на този продукт стартира през 1736г. в Южна Франция. Именно тогава е открит прочутият извор на Avene. Уникалната Avene термална вода изминава повече от 40-годишен път, благодарение на което е толкова пречистена. Това, което я различава от останалите марки, е постоянният й балансиран минерален състав и уникалната минерализация.

Термална вода авен ще откриете в сайта на Notino в мини опаковка от 50 мл. удобна за дамската ви чанта, както и в по-големи икономични опаковки. Това, което можем да ви гарантираме е, че тя ще:

 • Успокои раздразненията по кожата ви
 • Премахне сърбежа от кожата
 • Тонизира кожата на лицето
 • Фиксира грима ви, при нужда

Термална вода Uriage

Още един често препоръчван от дерматолози продукт. Отново ще го намерите в трите размера удобни опаковки, както онлайн в магазина ни, така и във физическите ни магазини. Подходяща е за всеки тип кожа и гарантирано ще ви стане любима още от първото приложение. Термална вода Uriage ще освежи кожата на лицето, като успокои всички раздразнения и й достави необходимата доза хидратация.

Термална вода Vichy

За минерализиращата термална вода виши можем да кажем, че е изключително подходяща за много чувствителна кожа. Това е един хипоалергенен продукт, спомагащ за стимулирането на защитната функция на кожата на лицето. Успокоява раздразненията и оставя кожата хидратирана и тонизирана. Можете да разчитате да фиксира грима ви, използвайки я през деня.

Може би от дотук прочетеното вече се чудите как досега сте живели без термална вода? Е, можем да ви уверим, че след като се сдобиете с нея, вече нищо няма да е същото. Понякога кожата ни има нужда само от „чиста глътка вода“, за да се справи с натовареното ни ежедневие. А не е ли именно водата, символ на здраве и красота?

пълен текст скрий текста