Колаген

Колагенът е основният елемент на клетъчната архитектура, която помага за поддържане на структурата, здравината и устойчивостта на кожата. Това е протеин, който се намира в животински вид (кости, кожа), но можем да намерим и негова растителна алтернатива, която се добива от богати на хранителни вещества водорасли, наречени ирландски мъх (Chondrus crispus). Освен телешки и свински колаген за козметичната и фармацевтичната промишленост се използва също рибен колаген, който се усвоява най-добре.

 

Козметика с колаген

Колагенът има вълшебното свойство бързо да редуцира неравностите по кожата и също като хиалуроновата киселина свързва голямо количество вода, затова колагенът и хиалуроновата киселина са едни от най-търсените вещества, предпазващи от признаците на стареене.

Въздействие на колагена върху кожата

 • Действа в дълбоките слоеве на кожата, където стимулира обновяването на клетките и поддържа кожата стегната и еластична.
 • Редуцира бръчките и създава върху кожата защитен филм, като по този начин предпазва лицето от външните влияния.
 • Свързва голямо количество вода, с което поддържа кожата трайно хидратирана.
 • Озарява лицето и изравнява цвета му.
 • Действа против пигментни петна.

Въздействие на колагена върху косата

 • Цялостно подобрява качеството на косата, изглажда косъма по цялата му дължина и придава блясък.
 • Грижи се за скалпа и го поддържа хидратиран.
 • Придава обем на косата.
 • Предпазва косата от чупене и цъфтене.
 • Предотвратява прекомерния косопад.

Козметика с колаген

Колагенът в човешкото тяло представлява около една трета от всички протеини. Още на 25-годишна възраст нашето тяло започва да намалява производството на колаген, а след 40-тата година количеството му намалява с до 1% всяка година. Нездравословният начин на живот, прекомерното излагане на слънце и генетичните предпоставки ускоряват намаляването на колагена в тялото, затова трябва да си го набавяме с помощта на хранителни добавки (чист колаген) и качествена грижа за кожата и косата.

Ще намерим колагена като част от продуктите за грижа за лицето – кремове и серуми с колаген, в интензивната анти-ейдж козметика, грижеща се за зрялата кожа, както и в обикновената декоративна козметика. Той е подходящ за всички типове кожа и най-вече за суха, дехидратирана и зряла кожа.

Най-добрият колаген за лице, който в момента е най-търсената съставка в продуктите за грижа за зрялата кожа, е вече споменатият рибен колаген (морски). Ще го намерите в кремовете с колаген, подхранващите серуми и маските за грижа.

Продуктите за коса с колаген помагат за регенериране и подхранване на косъма и се грижат за скалпа, което най-важното за красивата коса.

Започнете с грижа за кожата с колаген още днес и скоро ще забележите благодатния му ефект.

пълен текст скрий текста

Лице
Mаски за лице
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Грижа за кожата
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Грижа за устни и зоната около устните
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Козметични комплекти
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Пилинг за лице
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Премахване на грим и почистване на кожата
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Тоник
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Избрали сте
 • Колаген
 • Ревитализация
 • Shangpree