Златистият цвят е цветът на есента! Вижте как да се гримирате с този нюанс!

Съществува дълбоко вкоренен стереотип, че златистият цвят подхожда единствено на кожата с тен. Това е вярно, но цвета се вписва отлично и на много бяла кожа. Ще ви го докажа с визуална демонстрация на грим в златисти оттенъци върху много светла кожа. Златистите оттенъци подчертават слънчевия тен, озаряват и придават свежест на летния външен вид.

грим

Основата за този грим както винаги е перфектният фон дьо тен, който изравнява тена на лицето и прикрива нежеланите ,дребни недостатъци. Аз използвах фон дьо тен  Long Lasting Foundation Oil Free на Artdeco. Не само че е изключително дълготраен, но и не запушва порите, тъй като е лишен от съдържанието на масла.

За прецизно нанасяне препоръчвам използването на подходяща четка, аз най-често използвам от малките, плоски четки защото те са най-комфортни за работа. И най-вече поради факта, че не са толкова гъсти като кръглите четки,  и че с тях се пести  от количеството на течния фон дьо тен.

Нанасяме фон дьо тена с кратки щрихи  на четката по лицето, за да се улесним допълнително. Започваме от челото, налоду към брадичката с леко преминаване по долната челюст и шията.

dsc

Вместо фиксираща пудра, използваме озаряваща, която придава на кожата свеж вид с бляскаво докосване. Нанасяме пудрата по цялото лице, аз ползвах theBalm Mary - Lou Manizer.

Моят съвет: Прахообразните продукти се нанасят най-добре с помощта на четки от естествен косъм. Колкото по-голяма и по-мека четка използвате, толкова по-приятно ще бъде нанасянето на пудрата.

Вече имаме идеална кожа, така че можем да се фокусираме върху очите. Като основа под сенките за очи, винаги използваме подходяща основна  база. Тя служи като фиксатор и гарантира наситеността на цвета на сенките за очи.  Моята любима основа под сенки за очи е тази на Artdeco.  Нанасяме основата с пръст върху целия горен клепач до линията на веждите.

Сега вече можем да нанесем и сенките. Най-напред използваме светлия нюанс, нанасяме го започвайки от вътрешния ъгъл на окото по целия горен клепач.

dsc

 

За този грим избрах нюанс 28 на сенки за очи в молив  Artdeco High Performance Eyeshadow Waterproof, те придават по-изразен блясък на златистите тонове на нашия грим.

Идва ред на тъмния  нюанс. Аз използвах нюанс 15, от лимитираната серия на Artdeco Artdeco Sunshine Eyeshadow.

dsc

dsc

За още по-комфортно нанасяне, препоръчвам кръгла четка за сенки за очи. Работата с тази четка е много по-прецизна.

Тъмният нюанс започваме да нанасяме от външния ъгъл на окото навътре постепенно ,до преливане на нюансите по горната линия на клепача. От вътрешния ъгъл на окото издължаваме сенките леко навън, като по този начин оптически уголемяваме окото и създаваме т.нар ефект „котешки очи“. И накрая, с тъмния нюанс подчертаваме и долните мигли, но само до към средата и външния ъгъл на окото.

dsc

За подчертаване на горните мигли, използваме черен цвят. Отлично изглежда например черният цвят от палитрата theBalm Nude Dude.

Кръглата четка отново ни идва на помощ. Взимаме от черния нюанс и очертаваме линия по горните мигли в посока от външния към вътрешния ъгъл на окото отново до преливане на тоновете.

dsc

Сега ще гримираме миглите. Препоръчвам ви черната спирала Dior Diorshow New Look, ще се влюбите в нея и малката й четчица, която обгръща всяка една мигла. Тя прекрасно отделя миглите, което ще направи вида ви  изключително естествен.

dsc

Предпоследната част от този грим е бронзантът. Аз избрах този на брилянтната марка theBalm - Betty - Lou Manizer- бронзант и сенки за очи в едно, придава ефект на слънчев загар на кожата и красив блясък на скулите. Чрез бронзанта акцентираме именно върху тях, но с него можем и леко да докоснем челото и носа.

Моят трик: Как да намерим точните линии  на скулите?

Засмучете бузите си навътре, както правят всички малчугани. Върху лицето ще се появят скосени  линии, по които трябва да минете с бронзанта. След това внимателно го разнесете в посока нагоре, за да слеете тоновете и да избегнете появата на рязки граници  по лицето.

dsc

Целият грим е свеж и блестящ, поради което за финал акцентираме върху устните. Избрах блясък  Artdeco Sunshine, който съдържа миниатюрни блестящи частици  и изглежда супер естествено благодарение на изключително нежния нюанс бордо.

С това завършваме и цялостния грим. Използвахме повече озаряващи и блестящи продукти от обикновено, ефектът на златистия грим е задължаващ и точно това го прави толкова брилянтен.

dsc

Опитайте този грим вкъщи и ни разкажете как е било.

Имате въпроси относно този грим или предложения за друг? Пишете ни!

Ирен -  Гримьорка на notino.bg.