Усмивка, моля: Най-добрите избелващи пасти за зъби

izbelvashta_pasta_za_zubi

По време на разговор с една сияйна усмивка можете да постигнете толкова много, често дори и без думи. Защото в нея се крие увереност. Но какво да правите, ако цветът на зъбите ви не е идеален? Ще ви помогнат пастите за избелване! Избрахме най-добрите пасти за избелване на зъбите и ви представяме техните предимства.

Кое оцветяване на зъбите е нормално?

Никоя усмивка не е снежно бяла по природа. Модерните стоматолози различават три основни цвята според оттенъка на дентина (втория пласт на зъба): жълт, сив и кафяв. Това, колко изразителен е цветът, до голяма степен се определя от дебелината на емайла (първия пласт на зъба), под който дентинът прозира. Разбира се, всичко може да се подобри: зад основния нюанс обикновено стои генетиката, но нежеланото оцветяване често е предизвикано и от небрежност по отношение на устната хигиена или, например, от пиене на кафе и червено вино.

Избелващата паста: страхотно решение!

Непочистената плака поема върху себе си оцветителите от храни и напитки, което може да влоши оцветяването на зъбите с няколко нюанса. Ако търсите промяна, най-напред трябва да се научите на правилната техника за почистване на устата. Редовната и внимателна домашна грижа с пасти за избелване на зъбите може да направи чудеса за няколко седмици. Но преди интензивно избелване е добре да направите консултация със стоматолог. Защото с неадекватна грижа, вместо сияйна усмивка, може да си докарате увреждане на зъбите и венците.

Какво съдържат избелващите пасти за зъби?

Пастите за избелване на зъбите имат страхотен ефект най-вече заради съдържанието на абразивни съставки, които нежно остъргват отложените пигменти, но това е абсолютно неприемливо за чувствителни зъби, например. За избелването помагат и ензими, активен въглен (черна паста за зъби) или пероксид, който се използва при професионалното избелване. Най-добрата избелваща паста трябва възможно най-ефикасно да отстранява пигментните петна, но и възможно най-малко да нарушава емайла. Освен това за всекиго може да е подходящо нещо различно.

Избираме за вас: Най-добрите пасти за избелване на зъби

  1. Opalescence Whitening

Страхотната избелваща паста с ниска абразивност Opalescence Whitening нежно отстранява повърхностните петна от зъбите, благодарение на което само след месец можете да се радвате на до 2 нюанса по-бели зъби. Съдържа също натриев флуорид, който укрепва зъбния емайл и подпомага цялостното здраве на устната кухина.

  1. Swissdent Extreme

Микронизираният калциев пероксид, съдържащ се в интензивната избелваща паста за зъби Swissdent Extreme, обезцветява пигментите по повърхността на зъбите и в неравностите на зъбния емайл. На външното оцветяване действат и естествените плодови ензими папаин и бромелаин, а за здравето на венците се грижи добавеният коензим Q10. Според нас – палец нагоре!

  1. My White Secret Toothpaste Classic Mint

Можете да опаковате комплекта My White Secret Toothpaste Classic Mint като подарък, но ние ви съветваме да го запазите за себе си :-). Защото в него е скрита една обиграна двойка – специална дневна и нощна избелваща паста за зъби. Дневната грижа действа като антиоксидант и предпазва зъбите от поява на петна от храни и напитки през деня, докато вечерната щадящо избелва зъбите с черен въглен и укрепва зъбния емайл през нощта.

  1. White Pearl NanoCare Whitening

Златни зъби? Не си го и помисляйте. Но защо да не третираме устата със злато? Пастата за зъби White Pearl NanoCare Whitening съдържа наночастици от 24-каратово злато, с чиято помощ устната кухина остава свежа и здрава. За сияйната усмивка ефективно се грижи активното избелване на зъбите с черен въглен, а емайлът се реминелализира благодарение на прополиса и екстрактите от зелен чай.

  1. Комплект MEDIBLANC Dental Care White Time Set

Подаръчният комплект грижа за искрящо бели зъби MEDIBLANC Dental Care White Time Set съдържа точно три уникални избелващи пасти за зъби. Във всички ще намерите 100% естествен минерал хидроксиапатит, който видимо избелва зъбите, без да действа абразивно. Едната е обогатена и с екстракт от лайка и градински чай, които помагат за стягане и успокояване на венците. Ако разчитате на силата на природата, изборът е ясен!

  1. My Magic Mud Activated Charcoal

Черната избелваща паста за зъби с активен въглен My Magic Mud Activated Charcoal ефективно отстранява нежеланата пигментация и едновременно с това перфектно почиства зъбите. Съставките ѝ, които са на естествена основа, без флуор, се грижат и за детоксикацията на устната кухина, а ментовият вкус гарантира дълготраен свеж дъх.

Избрахте ли вече, или имате друг съвет за още по-сияйна усмивка? Не забравяйте да го споделите с нас.