TUTORIAL: Великденски грим – не се страхувайте от зеления цвят

Зеленият цвят е цветът на тази година и същевременно красив свеж цвят на пролетта. Но зеленият грим е за доста жени табу. Не се страхувайте да използвате по-изразителни зелени сенки за очи ! Ако ги комбинирате подходящо с по-неутрални цветове, те ще изглеждат страхотно и ненатрапчиво. Вдъхновете се от нашия туториал за свеж пролетен грим, който може да приложите не само на Великден.

Нанасяне на основа

Върху почистено и хидратирано лице нанесете основа. Ние използвахме Dermacol Satin, която отлично изглажда кожата на лицето и я подготвя за гримиране. Оставете основата за малко да попие, след което преминете към нанасянето на фон дьо тен. Нанесете равномерно по цялото лице фон дьо тен Bourjois Healthy Mix с четка за нанасяне на фон дьо тен BrushArt Foundation. Несъвършенствата, като тъмни кръгове под очите или пъпки, прикрийте с коректор и фиксирайте цялото лице с пудра.

Zelené líčení - podklad

 

Грим за очи

Първо, нанесете по клепачите основа под сенки за очи, която ще осигури дълготрайността на нанесения грим. Отлична е например Artdeco Eye Shadow Base.  За да не бъде зеленият грим прекален и фрапиращ, комбинирайте зелените сенки за очи с по-неутрални цветове. Ние използвахме кафяви сени за очи, но може да се приложат и бежови или сиви. За грима използвахме две палитри: BHcosmetics 120 Color, която предлага зелени сенки за очи в различни нюанси, и палитра theBalm Meet Matte(e) Trimony с изразително пигментирани матови сенки за очи.

 Zelené líčení - stíny

 

В свивката на горните клепачи нанесете с четка BrushArt Conceluear & Eyeshadow нюанс Mat Lopez от палитра theBalm. След това приложете зелени сенки за очи от BH палитра по горния клепач в близост до вътрешния ъгъл на окото. След това, от външния ъгъл на окото над миглите нанесете с четка за сенки за очи нюанса Mat Reed. За съвършен вид, размесете с нежни кръговидни движения с четка  BrushArt Blending острите граници между отделните нюанси. 

Zelené líčení - rozmazání stínů

 

По долния клепач нанесете с помощта на четка за очна линия тъмно кафяв молив за очи NYX Professional Makeup Jumbo и оформете тънка очна линия. Под нея отново нанесете зелени сенки за очи. За оформяне на очна линия върху горния клепач използвайте маркер Dermacol Colour Eyeliner. Леко удължете линията и зад външния край на клепача.

Zelené líčení - oční linky

 

За постигане на съвършен грим остава само подчертаване на миглите. Отлична е спиралата, която удължава и същевременно извива миглите. За тази цел препоръчваме Lancome Virtuose.

Zelené líčení - řasenka

 

Подчертаване на вежди

Веждите подчертават израза на вашето лице, затова трябва да бъдат подходящо оформени. Нанесете с чета по веждите нюанс Mat Reed от палитра theBalm, който ще отива отлично с грима на очите. На края разрешете веждите със спирала за мигли и вежди.

Zelené líčení - obočí

 

Контуриране на лицето

За контуриране използвайте бронзър Institut Esthederm, който нанасяйте с леко почукване с четка за руж BrushArt Blush. Нанесете бронзъра първо по скулите. Не разнасяте бронзъра с четката към средата на лицето: максимум до половината от разстоянието до окото. Малко количество от бронзъра може да нанесете и по външните части на челото. 

Zelené líčení - bronzer

 

След това озарете лицето с хайлайтер  theBalm Mary - Lou Manizer, който нанесете по скулите, над устните и във вътрешния ъгъл на окото. За нанасянето по скулите и над устните използвайте плоска четка тип ветрило BrushArt Fan Brush, а по ъгъла на окото нанасяйте внимателно с четка Smudge. На края, фиксирайте цялото лице с фиксираща пудра Artdeco Fixing Powder.

Zelené líčení - rozjasňovač

 

Гримиране на устни

Последната стъпка е гримът на устните. Първо овлажнете устните с вазелин, след което използвайте хидратиращо червило Bourjois Rouge Edition Aqua Laque с гланц с нюанс  01 Appechissant. Този красив нежен сочен нюанс отлично допълва свежия зелен грим.

Zelené líčení - rtěnka

 

Zelené líčení

 

Zelení líčení - barvy očí