Топ парфюми за 2018 година

топ_парфюми

Предлагаме ви свежи новини от света на парфюмите. Ние знаем какви тенденции ще донесе настъпващата година и с какво може да се експериментира!

Как ухае 2018 година

През последните години от всички страни на модната и козметичната индустрия слушаме повишаващия се глас на индивидуалността. Главната тенденция на деня е да бъдем себе си – необикновено уникални, оригинални. Необходимостта да притежаваме скъп парфюм на дадена марка, която е сега на мода, изчезва и вниманието се насочва обратно към притежателя на аромата.

Не забравяйте, че това което прави аромата красив, не е само самия парфюм. На първо място е вашата отличителна кожа. Това е вашият уникален начин на движение и това как и къде ще нанесете парфюма. Шшшт – кой казва, че не можете да смесвате заедно два парфюма и да създадете своя уникална формула?

И кои са главните тонове на най-добрите парфюми на 2018 година?

Лавандула

Лавандулата през 2018 г. ще се прероди отново. Колекциите на модните подиуми се представят в лилави нюанси. Например Tom Ford показа на ревю лавандулово пастелни панталони и лилави метални бродерии върху жакетите. При поглед на новите колекции се пренасяме в прекрасните лавандулови полета, ухаещи успокояващо. Най-популярните парфюми с лавандула в момента са Jean Paul Gaultier Le Male for him, в които ароматът на лавандула се смесва с мента и канела. Жените могат да предпочетат лавандуловата тоалетна вода Green Tea Lavender от Elisabeth Arden или романтичния аромат Sarah Jesicca Parker Lovely.

sarah_jessica_parker_LOVELY

Теменуга

Още от началото на годината можем спокойно да кажем, че Топ дамският парфюм ще съдържа теменуга в комбинация със земна или дървесна база. Можете да откриете свежия и позитивен аромат на теменуга, съчетан с животинските подтонове на мускус и кедър, например в Daisy Eau So Fresh, тоалетна вода от Mark Jacobs. А за почитателите на лукса не бива да забравяме прекрасния, легендарен аромат Guerlain Insolence.

Oud

Течност, извлечена от благородното агарово дърво, придаваща на ароматите топлина и животинска естественост. Придайте към уханието салвия и концертът за обонятелните клетки е готов. Тази комбинация по-често се използва в свещите, но ще я намерим и например в прекрасния мъжки аромат Hugo Boss Boss Bottled Oud. Уханието на агаровото дърво предоставя душевно спокойствие и прогонва черните мисли. Ако все още не го познавате, опитайте Alien Oud Majestueux от Thierry Mugler.

Жасмин и зелен чай

Сладкият аромат на жасмина, символ на чистотата и силата, ще бъде едно от главните ухания в предстоящия сезон. Чистият аромат на жасмин усещаме в минималистичния аромат Calvin Klein Beauty, където се съчетават кедър и мускус. Дори сочният зелен чай, като вдъхновение от Азия, се завръща в светлините на прожекторите! Луксозната нишова марка Creed посвещава на този аромат парфюма Asian Green Tea или „азиатски зелен чай“. Пленителното и атрактивно усещане на чай в сърцето на ароматната композиция се позовава на традиционната за региона напитка и наистина притежава възбудителен ефект за сетивата.

calvin_klein_beauty

Унисекс

Тази тенденция придоби популярност през последните години и се очаква, че ще бъде по-изразителна през 2018 година. Унисекс не е само бъдещето на ароматите, но и мода. Повече за тази тенденция и нейния пионер, модната къща Calvin Klein, можете да прочетете тук. Вместо романтични рози и цветни композиции ще бъдат модерни джендър флуиди, съчетаващи типични мъжки и дамски тонове. Опитайте например новия унисекс аромат OneSpirit от рапъра Majk Spirit (Майк Спирит).

Дим, смола и смирна

Не само в света на ароматите за дома, но и в парфюмите, забелязваме нарастваща популярност на димните подтонове. Димът е символ на близост между земята и небето, пренасящ аромата и тяхното свързване. Например в Япония имат цял ритуал с вдишване на ароматен дим, наричан Кодо. Смирната е рядка сушена мъзга от сомалийското дърво комифора. Нейният аромат е смолисто горчив, восъчно тежък и понякога сладникав като ванилия. Съдържа се в чувствения парфюм Yves Saint Laurent Opium 2009 и си заслужава да опитате този аромат. Искрящият и уверен аромат за мъже Gucci Pour Homme II комбинира смирна с теменуга и тютюн и благодарение на маслиновото дърво в базата, той издържа много дълго.

Шисо

Шисо или Перила лилава е японска версия на копривата. Не се използва само в гастрономията, но и в парфюмите, благодарение на свежия и искрящ аромат, изпълнен с електризираща енергия. Можете да усетите това прекрасно ухание например в аромата Tom Ford Mandarino di Amalfi, в който ще намерите и салвия, и смола.

Нишови

Какво ни очаква в бъдеще? Аромати по мярка според вашето ДНК! Тенденцията, която започна да се налага в козметичната грижа, може да се прилага и в света на парфюмите. Междувременно, все по-популярни стават парфюмите с една съставка, ароматите които имат един тон и са свързани с високо парфюмерийно изкуство. А вие вече опитали ли сте Molecule 01 или Molecule 02 от Escentric Molecules? 

И като черешката на тортата представяме луксозен аромат, скриващ в себе си няколко тенденции! Унисекс одеколонът Bvlgari Eau Parfumée au Thé Bleu с тонове на лавандула, теменуга и листа на шисо. Защо да правите компромиси, щом можете да имате всичко😊?