TOП Anti-Age съставки

Днес се предлагат голямо изобилие продукти против стареене, обещаващи красива, свежа и младежки изглеждаща кожа. Но как да разберем, че именно този „мой“ крем съдържа наистина ефективни, активни съставки, които ще гарантират желания резултат? Ние ви предлагаме списък на най-ефективните съставки, забавящи стареенето на клетките и подпомагащи клетъчната синтеза, в доказани и препоръчвани от дерматолозите продукти.За по-осезаем ефект препоръчваме употребата на грижа против стареене на кожата два пъти дневно. През деня ще ви предпазва от влиянието на околната среда, а през нощта активните вещество абсорбират по-добре и подхранват кожата.

TOП Anti-Age

Байкалски шлемник

Той е богат на съединението балкалин, което има способността да предпазва кожата от замърсяване, UVA излъчване и оксидация. Расте в хладната китайска провинция Шънси и спектъра на неговите антиоксидантни молекули е наистина впечатляващ. Той се използва в традиционната китайска медицина, където е наричан „златен корен“, главно поради способността да оцелее в екстремни условия, неговата издръжливост и сила. Опитайте например дневната грижа с SPF 25 против възникващите прояви на стареене Vichy Slow Âge.

foto sisak bajkalsky

Хиалуронова киселина: бърза помощ

Всички сме дарени от природата с хиалуронова киселина в кожата. Тя представлява макромолекула, която води до изглаждане и привлича вода до вътрешните слоеве на кожата. Поради това е отлична за хидратация и годна за допълване на уморена, нехомогенна кожа с груба повърхност и бръчки. Със сигурност ще ви се понрави Eucerin Hyaluron-Filler, интензивен серум против бръчки.

Гинко билоба

Гинко, или Гинко билоба, притежава забележителния ефект на подсилване на кръвообращението. Кожата, която е добре оросена, по-лесно и по-бързо регенерира, лесно се лекува и е еластична и фина. С подобряването на микроциркулацията на кръвта в горните слоеве на кожата, тя се прояснява, тонът на цвета се уеднаквява, съкращава се регенерацията и се повишава жизнеността й. Заедно с дневния крем може да опитате и грижата за очи, богата на това съединение, Vichy Slow Âge, забавяща признаците на стареене. Гинко е също идеален помощник за проблемна кожа с пъпки .

foto ginko biloba

Кофеин

Кофеинът е вероятно най-известният естествен стимулатор на света и е доказано, че ускорява метаболизма. Ако придавате малки количества кофеин не само на себе си, но и на вашата кожа, тя ще се ороси добре и ще е готова за новия напрегнат ден. Кожата се изглажда, изпъва и подмладява. Опитайте този природен антиоксидант, съдържащ се в грижата за очите Vichy Idéalia

Витамин С

Витаминът С е също много важен антиоксидант. Не само, че поддържа образуването на колаген и предпазва клетките от образуването на бръчки, но спомага за добрата циркулация на кръвта и освежава. И именно витаминът С е този, който подкрепя естественото отпадане на мъртвите клетки. Ако страдате от проблеми с пигментацията, то вашето ефикасно оръжие е качествен крем с витамин С. Опитайте например Bioderma White Objective, озаряващ крем против пигментни петна.

Витамин Е

Един от благодатните ефекти на този витамин за зряла кожа е намаляването на увредената структура на кожата. Витаминът E, например в озаряващия крем Bioderma White Objective, намалява риска от възникване на дълбоки бръчки, тъй като предотвратява образуването на излишен меланин. Той също намалява вероятността от образуване на тъмни кръгове под очите. Нашата кожа преждевременно старее и от въздействието на вредното слънчево излъчване и свободните радикали в околната среда. Този витамин успява да отстрани щетите, причинени от UVB излъчването.

Черен чай

Черният чай е боец срещу стреса. Съдържа съставки, забавящи стареенето на кожата, а именно - намаляват образуването на бръчки и предотвратяват загубата на еластичност. Също така изпъват кожата и намаляват подуванията. Черният чай е богат на танини, за които е известно, че имат антисептични свойства. Vichy Idéalia е изглаждащ и озаряващ крем, подходящ за нормална към смесена кожа и съдържа екстракт от този отличен антиоксидант. Ферментиралата версия се нарича Комбуча, чиято история датира от 250 г. пр.н.е., когато хората са я наричали безсмъртен еликсир на здравето. Умее да озари и най-уморената кожа.

foto cerny caj

Ретинол: грижа в дълбочина

Ние по природа имаме Ретинол в кожата, като производен на витамин А. С напредването на възрастта той намалява в нея, и затова е нужно да се допълва във формата например на La Roche-Posay Redermic [R], концентрирана грижа против бръчки. Все пак трябва да помним, че той може да предизвика повишена чувствителност към слънчевата светлина, и ако употребяваме продукти с ретинол, трябва да се защитаваме най-малко със SPF 15. Ретинолът регенерира клетките във вътрешните слоеве на кожата и предотвратява бързото стареене на новите клетки, движещи се към повърхността й. Запълва бръчките и забавя времето 😊.