РЕЦЕНЗИЯ: The Bluebeards Revenge - завръщане към традиционалното бръснене – този път тестът е извършен от наш колега

Когато попаднах на продуктите на британската марка The Bluebeards Revenge, само си мислех колко фантастично изглеждат, бях толкова очарована, че с нетърпение чаках всяко ново мнение за тях. Но какво да кажем, след като се касае за луксозни мъжки продукти за бръснене? За щастие имам един колега, който ги пробва заради мен и най-вече, че след това за тях написа отлично мнение. Така че защо от време на време не споменем и нещо интересно за мъжете? Какво мислиш Ники?

бръснене

Класическите продукти за бръснене в последно време претърпяват истински ренесанс. Вече не ни е нужна само обикновената самобръсначка, а относно пяната за бръснене- не е достатъчно само да се разграничи от това дали е предназначена за нормална или чувствителна кожа. Накрая, когато по улиците буквално се "разхождат" всякакви форми и стилове мустаци, частични или изцяло заемащи лицето бради, изобщо не трябва да се изненадваме. И нещо повече - грижата за подобно окосмяване по лицето е ежедневна необходимост и затова мъжете започват да осъзнават, че е нужно да използват качествени продукти. Неотдавна в ръцете ми попаднаха две мостри за тестване-крем за бръснене и балсам за след бръснене на неизвестната досега за мен марка -The Bluebeards Revenge. Радостта и любопитството ми се удвоиха, когато разбрах, че става въпрос за английска марка, защото един от най-добрите продукти за бръснене идват именно от британския остров.

Какво казва производителя?

⦁ луксозният крем за бръснене е предназначен да гарантира възможно най-гладкото бръснене и да предотврати сърбежа и обривите, които са най-често причинени от процеса на бръснене.

⦁ премийният продукт е освободен от съдържанието на парабени , но съдържа патентован Decelerine, който значително забавя растежа на космите на лицето, а заедно с това и честотата на бръснене, като възвръща способността на кожата да се самовъзстановява.

Какъв е резултатът от тестването?

The Bluebeards Revenge The Ultimate Shaving Cream

Тъй като това е крем за бръснене, следва да се нанесе с четка за бръснене. Заинтригува ме най-вече факта, как е възможно да нанеса продукта, тъй като не разполагам с никаква четка за бръснене, но останах много приятно изненадан. Консистенцията логично е по-гъста от тази на пяната, но се разстила отлично по лицето като  образува плътен слой, поради което не се нуждаете от голямо количество крем. Заинтригува ме също дали по-гъстата консистенция ще се полепи по остриетата на обикновената самобръсначка, но не се случи нищо такова при бръснене както с обикновената, така и с електрическата самобръсначка. Най-голямата изненада обаче беше, че кремът идеално омекотява брадата. Притежател съм на изключително твърда брада и поради тази причина е необходимо да се бръсна два пъти, но благодарение на този крем , еднократно бръснене ми е напълно достатъчно! Така, че кремът е страхотен, препоръчвам го!

The Bluebeards Revenge The Ultimate Post Shave Balm

Честно казано не съм голям фен на балсамите  за след бръснене, защото имам чувството, че се смесват прекалено много аромати в един, или обратното- че изсушават кожата, вместо да я успокояват. И пак бях приятно изненадан. Този балсам има гелова консистенция, която приятно ( но не и агресивно) охлажда и успокоява кожата, има много лек ,почти осезаем аромат, така че ако сте свикнали след бръснене да ползвате одеколон, в този случай, изобщо не бива да се притеснявате. Точно както посочва производителят, неговата козметика е предназначена за истинските мъже, така че ако искате да се  чувствате като един от тях,  с тези продукти определено няма да сгрешите. И още една изключително симпатична информация като за финал - никой от продуктите на марката The Blueberds Revenge не е тестван върху животни.

Ники