РЕЦЕНЗИЯ: Грим за чувстивтелна кожа Kripa - струва ли си?

 

Kripa

Kripa- италианската марка, създадена в резултат на двугодишния труд на една семейна двойка. Основателката на тази марка е имала проблем с намирането на декоративна козметика за своята чувствителна кожа и така решава да съдаде собствена козметична марка. Козметика Kripa е на естесвена база и същевременно предлага изключително  функционални продукти. Те съдържат до 99% съставки от натурален произход, a в състава им не присъстват силикони, парабени, парфюм и тн.

Какъв е резултатът от работата с марката Kripa? Това ще разберете в тази рецензия.

преди

Очи

Избрах естествен и в същото време подчертаващ чертите на лицето грим. Започнах с очите. Сенките за очи Precious Accent са много фини и осигуряват широк спектър от нюанси, от естествени до наситени цветни акценти. Сенките са наистина много фини и поради тази причина препоръчвам под тях да се използва някоя по-мазна основа, за да могат цветните пигменти да прилепнат идеално към клепача. С този проблем перфектно се справя коректорът Expert Touch.

Като за начало върху целия клепач и малко под веждите нанесох озаряващия нюанс 01 Golden Vanilla. Във външния  ъгъл на клепача и свивката на окото нанесох нюанс 02 Delicate Peach. За още по-дълбок поглед  използвах нюанс 14 Coffee Brown, който същевременно фиксирах с дълготрайния водоустойчив молив за очи Fine Khol в нюанс 02 Dark Brown. Нанесох молива по линията на веждите като леко го издърпах в посока външната част на окото. Гримът завърших с укрепващата миглите спирала Pure Intensity, която съдържа восък с великолепен подхранващ ефект.

протичанеЛице

За отстраняване на опадалото количество от сенките по кожата, нанесох фон дьо тен Total Revieve в най-светлия нюанс-20 Light Beige. Този цвят не представлява типичен светъл фон дьо тен, малко по-тъмен е, така че изглежда много естествено. Марката Kripa към момента не разполага със светъл фон дьо тен за бледолики жени. Но мога да ви кажа, че светлите нюанси са вече на път а мострите засега са супер. Препоръчвам този фон дьо тен да се използва за нормална до смесена кожа, защото за суха не е подходящ.

Контурирах лицето от двете страни и по скулите с бронзираща пудра Delicade Shade в цвят 01 Honey Sahara, който притежава най-топлия тон. След това върху скулите използвах и руж True Brilliance цвят 02 Golden Peach. При нанасянето на бронзираща пудра и руж е важно да се замислите и върху това с какво ги нанасяте. Аз използвах качествена четка от марката Kripa, изработена от фини изкуствени  влакна.

Зоната под очите докоснах с коректора Expert Touch 01 Light Beige,който е фин и не се събира във фините линии по кожата.

след

Вежди и устни

Изключително важен елемент е гримирането на веждите- подчертах ги и ги дооформих с помощта на сенки за очи Precious Accent в нюанс 14 Coffee Brown.

За финал оставих устните- върху тях нанесох дълготрайно червило с хидратиращ ефект Vibrant Colour 02 Playful Pink.

po

Надявам се, че гримът, който създадох ви харесва и със сигурност препоръчвам в случай, че търсите натурален грим с максимален ефект да се спрете на марката Kripa.

Виктор, гримьор нa notino.bg