ПРОЛЕТНО-ЛЯТНА СВЕЖЕСТ за АРОМАТНИЯ ВИ ГАРДЕРОБ

 

С настъпването на пролетта и разцъфването на първите благоуханни цветя и билки въздухът опиянява. Настроението става по-топло и весело, жажда за свежест завладява сетивата!

По мое скромно, но професионално мнение съм открил едно решение, което задоволява всички пролетно-летни желания, свързани с освежаването на пролетния ни парфюмериен запас.

 

Унисекс аромати!

 Да, звучи точно толкова игриво и забавно, колкото всъщност е! Ароматите, които са предназначени за дамите и за господата, са по природа много интересни, интелигентни и игриви!

Много често те са свежи, цитрусови, флорални и билкови, което е страхотна комбинация за по-топлите сезони. Истината е, че ако правилото, за всеки аромат добиващ различен тон и нотка върху различните им притежатели е валидно, то е още по-вярно за унисекс парфюмерията!

Наблюдава се игра, на благоухания и съчетания, които реагират различно с индивидуалната телесна химия на всеки използващ ги и много често един и същ аромат звучи много различно уханно на различните собственици, полове или типове кожа. Огромна част от бутиковата и нишова парфюмерия създава парфюми, които са таргетирани и към двата пола, но има и опции, които няма да разбият банковата сметка и са не по-малко добри.

Съветът ми е да използвате всеки аромат, който ви харесва и прави щастливи, независимо от пол или сезон и как го рекламира производителяt. Ароматите, за които споменавам, са уникални, трудно е да избереш своя, желаеш всички!

Първият ми избор е съобразен с бюджета на  средностатистически човек и е един от най-универсално свежите и добре възприемани аромати, които аз съм използвал. Това е Paco на Paco Rabanne!

Много от Вас ще го намерят за силно вдъхновен от 90те, но аз смятам, че именно там се крие чарът му!

Цитрусово свеж,  иглолистно пикантен, цикламено цветен и мускусно сладък той е идеален за офиса, срещи и дори горещи летни вечери! Със свежата си характеристика и специфичния иглолистен-флорален микс, този аромат има богата душевност, но е достатъчно балансиран, за да бъде всеобщо харесван!

Женствено сладък на дамска кожа и пиперливо освежаващ на мъжка, всичко това пакетирано в минималистичен, матов, черен флакон!

 Paco_Rabanne

Едва ли мога да пропусна идолите си в унисекс парфюмерията! Френската ароматна милувка с аристократичен аромат и закачлив тон! Това е Annick Goutal разбира се!

Разкошни богати аромати, леки като пролетния въздух, но наситени като поляна с благоуханни цветове. Ароматна афера с красив финал по Френски!

Много от ароматите им се предлагат и за мъже и жени, но разликата е предимно в опаковката, ароматите са еднакви или много сходни!

Аз съм избрал моите любими два аромата Les Nuits d`hedrien и Mandragore !

Няма как да не ги спомена, с типичния си френски финес те омайват със зеленината си и цветната си аура, но впечатляват с билкова пикантност и нямаше да са от Париж, ако накрая не ти намигваха палаво с напълно неочаквана нотка на флорентински ирис!

Разкош в бутилка!

Annick_Goutal

 

Хуморът и обаянието вървят ръка за ръка със самочувствието и интелекта! Мисля, че няма бранд, който по-добре да представя всички тези качества по модерен начин от Etro! Красивите бутилки и изисканите детайли, веселите и екстравагантни аромати, италианска рецепта, точно по Милански!

По много миланезе маниер са „забъркани“ съставките на ароматите от серията!

Смело, вкусно и шокиращо, идеално за всеки дързък индивид, независимо пол, възраст и локация!

Моите най-странни и приятно очароващи предложения са свежия, горски  Palais Jamais  и  италианския и стилен, ретро но модерен New Tradition.

Предупреждавам, ако ще носите някой от парфюмите на Etro, сложете като аксесоар една широка усмивка, красиво сако (италианско по подразбиране), цветен и екзотичен чифт обувки и се насладете на La`dolce vita!

 

Последни оставих Montale, не напразно! Напоследък все повече от вас ги преоткриват и те се утвърдиха като луксозния еквивалент на скъпа кола в парфюмериините среди.

Аз обаче съм избрал тези два аромата, не защото са „газарски“ или модерни, а защото отговарят на всяка една от категориите и то с повече точки от необходимото.

Познати с трайността си и ориенталския привкус Montale са царе на пищните аромати, които не задушават, а интригуват (стига да не сме прекалили с тях)!

Розата е тяхната муза и любима и може би точно за това тъй лирично я възпяват като шедьовър във всеки един от парфюмите си!

Моите фаворити за сезона в момента са: Black Aud и Musc to Musk.

И двата много наситени и богати, но  Black Aud е тъмен и мистериозен, нощен и сексапилен, а  Musk to Musc е чист и светъл, свеж, но игрив.

Montale_unisex_perfjumi

Това, което подклажда любовта ми към унисекс ароматите е  фактът, че те са силно персонални  и обичат тялото Ви като никой друг, по свой специфичен начин, стават едно с вас и ви допълват, без да натрапват излишното, подчертават само красивото по най-изящния и живописен начин!

 

Argir