Подготовка за Свети Валентин стъпка по стъпка

св.валентин_за_косата

Денят на влюбените за някои е комерсиално клише. За мен това обаче е празник на човешката доброта и любов; празник основан на реалните събития около католическия свещеник Валентин. И дори неговата история да е само легенда, аз ще се възползвам от всяка възможност, за да изразя моята любов към обичаните хора 

На Св. Валентин не само купете подарък за любимия, но направете всичко възможно, за да се чувствате и вие самата отлично. Ще споделя с вас своята подготовка – упътване, как в този ден да се чувствате най-добре.

Денят с главно „Д“ е след три седмици

Започвам да гледам уроци и да търся вдъхновение за Валентински вид и тоалет. Купувам почистващи маски и правя пилинг на кожата като луда. Целта е тази най-кадифена кожа на всички времена. Преставам в къщи да ходя в разтегната тениска и ровя из кутиите за моето любимо секси бельо, при което установявам, че бих могла да сваля може би два килограма. Здравейте зеленчуково очистване и питеен режим!

Две седмици и той ще бъде тук

Идеалното време да направя усмивката лъчезарна. Нямам нерви за редовно избелване на зъбите, но един или два пъти в годината им помагам да заблестят. Използвам избелващи пакети  в комбинация с избелваща паста за зъби. Винаги полагам грижи  максимално две седмици и не забравям да пропусна кафето и черния чай, на чиято съвест лежи оцветяването на емайла. Обичам също да се възползвам от възможността да си купя нов аромат. А именно за Свети Валентин е отличен един чувствен парфюм. Моите любими са качествените нишови парфюми, ухаещи различно върху всеки, защото реагират с естествения аромат на кожата. Опитвали ли сте нещо от Mancera или Montale?

професионални_маски_за_коса

Седмица преди деня с главно „Д“

Фризьор, козметика и маникюр са идеални около седмица преди празника на Свети Валентин. По-късно ще е толкова препълнено, че никой няма да ми подстриже дори краищата. И кога иначе да си пожелаем грижа, масаж на главата, маска или оживяване на цвета, ако не сега? Ако не успявам при фризьор, се справям сама в къщи. Моето спасение са продукти, с които в къщи се чувствам както в салон. За професионални маски за коса не трябва да тичам при фризьор, а ще ги намеря тук. Същото се отнася и запрофесионални бои за коса и цялото стилизиране на косата, което ще опитам в деня с главно „Д“.

Още два дни!

Купувам свещи и соли за вана за създаване на правилната атмосфера. Моите любими са разтворими рози за вана. Изглеждат красиво и придават на банята празнично настроение. Ако не успявам с маникюра и педикюра, купувам домашна грижа за краката и някакъв модерен лак за нокти

модерен_лак_за_нокти

Предходната вечер

На първо място лягам си рано. Отпочиналото лице е красиво лице. През нощта нанасям химически пилинг, който предоставя интензивно озаряване на лицето. И не забравям също за хидратиращия нощен крем. След банята втривам подхранващо масло за тяло. Забелязвам, че редовната ексфолиация и зеленчуковото очистване са извършили своите чудеса на бедрата ми!

Срещата е след два часа!

Вдишване и издишване, за сигурност впръсквам антиперспирант и е време за гримиране и обличане. Опитвам без да съм пробвала Валентинския вид, който намерих в Youtube и установявам, че на видеото изглеждаше доста по-лесно. Но поне ще науча нещо ново, а това винаги се зачита. Аз съм малко био ентусиаст, в последно време опитвам био фон дьо тен  и трябва да констатирам, че съм приятно изненадана. Следващите за мен са био спиралите и сенките за очи. Основното е обаче е устойчиво червило, което ще „оцелее“ и при вечеря на свещи.

И с кого имам среща? Всъщност със самата себе си. В момента не е нужно да имам връзка, за да се направя красива, да се грижа за себе си и да си доставя радост! Свети Валентин е за любовта. А тя започва у нас самите. Така че, Честит Свети Валентин на всички свободни и обвързани .