Обратно към осемдесетте години: Съвети за грим, които са актуални и до днес

Ретрото в модата и козметиката никога няма да престане да бъде модерно. Понякога обаче е трудно да се различи какво все още е актуално и какво се счита за лош вкус. Модата на 80-те години е добър пример за това, което в последствие се оказва силно преувеличено във всички аспекти. Днес модерният грим и модните стилове са много по-естествени. Защо да не внесем в наше време малко от силата на осемдесетте?

Не се страхувайте, нужна е малко смелост и умелост! Опитайте някой от нашите съвети и със сигурност ще успеете да накарате всички да ви завиждат за очарователния грим. Представяме ви най-горещите тенденции в козметиката и прическите от 80-те години.

Колоритни и изразителни сенки за очи

Сенките за очи от 80-те години, независимо дали в палитрата на дъгата или отразяващите нюанси, са типични с изразителните си цветове и форми. Външният, по-пластичен вид на 80-те, ще постигнете с комбиниране на три цвята. Ползвайте първия цвят в долната част на горния клепач до самата гънка. Нанесете под наклон слой в цвят, завършващ точно над гънката на горния клепач. Накрая нанесете третия цвят надлъжно на веждите.

Екстра съвет в повече: За акцентиране на ефекта, можете да изтеглите цветовете от двете страни към вътрешната част на носа. За пример разгледайте фигурата.

Този резултат е постижим с комплекта сенки за очи AFFECT Provocation, който съдържа десет ярки очни сенки, с колекцията сенки за очи „Hypnose“ от Lancome или с палитрата NYX Professional Makeup, предлагаща шест цвята.

Очна линия и сенки около очите

Очната линия винаги е била неизбежно допълнение за всеки грим, но през 80-те години е считано за особено стилово, да бъде завършена с контрастни сенки под очите. С използването на течна очна линия или молив, може да постигнете този резултат, с нанасяне по вътрешните страни на горните и долните клепачи. Наситен цвят ще постигнете с подходящо съчетаване на оттенъка със сенките за очи.

За довършване на цялостния ефект е необходимо добавяне на опушен грим под очите. Той трябва да съответства на основния цвят на сенките за очи, използван на горния клепач. Очната линия трябва да е контрастираща, за да бъде резултатът възможно най-изразителен. На долната страна на клепачите фино придавайте цвят така, че неговите контури постепенно да преливат с кожата.

Чудесен избор моливи за сенки за очи в богати цветове предлага „Expression“ от Maybelline или „Quickliner“ от Clinique.

По-богати вежди

Гъстите и богати вежди принадлежат към портретиращите аспекти на 80-те години, запазващи своето очарование до днес. Използвайте суха спирала и оформете веждите в желаната форма. После вземете скосена четка и с нанасяне на сенки, отговарящи на цвета на веждите, подчертайте формата им и запълнете всички по-слаби места. В краищата после мъничко удължете веждите.

Опитайте този комплект молив и гел 2 в 1  за вежди от колекцията „Brow Fantasy“ на Revlon. Препоръчваме също сенките за вежди от Catrice наречен „Prime and Fine“.

Екстравагантен руж

Една от най-противоречивите тенденции в грима на 80-години е много смелото нанасяне на руж. Днес към нея се приближават „highlighting“ и „strobing“, при които се ползват блестящи нюанси, изразяващи скулите. Добре ще послужи комбинацията от розов, прасковен и жълт руж, нанасян постепенно на слоеве така, че най-тъмният оттенък да послужи за основен цвят на контурите.

Най-добрият продукт за създаване на този външен вид несъмнено е „Cheek Palette“ от Nars, в комплект, съдържащ розов, прасковен, коралов и жълт нюанс. По-модерен вариант е руж - пудрата „Le Prisme“ от Givenchy за смесване на 4 розови нюанса.

Прически от 80-те години

Прическите от 80-те години във всички аспекти са извън считаните до това време за нормално и традиционно. По света доминираха трайно къдрене, вълни и подстригване, които днес почти не впечатляват никого.

Някой жени пропагандират супермодерни прически, оставащи популярни и до днес. Една от тях представлява обръсване на косата отстрани на главата и богато разресване нагоре. Можете да изберете много елегантното косо подстригване или обратно - да увеличите обема за по-богат и изискан външен вид.

Ключов продукт за постигане на невероятен обем на косата е „Big Sexy Hair Blow Dry Volumizing Gel“ от Sexy Hair. Вашата прическа ще издържи, благодарение на спрея за силна фиксация на косата, например „Silhouette Super Hold“ от Schwarzkopf Professional.

Изкуствени лунички

От момента на появата на сцената на Marilyn Monroe (Мерилин Монро), жените по целия свят копнеят за такъв необичаен белег. Ако са ви присъщи бунтовническият и носталгичен дух, нарисувайте до устните си малка луничка.

Опитайте очната линия „Automatic“ от Brische, която се нанася лесно и бързо.

Неонов лак за нокти

Лаковете за нокти непрестанно се развиват и тяхната основна цел е да отразяват вашето настроение. Опитайте през лятото носталгията към 80-те години с класическия неонов лак за нокти! Нищо друго не може да ви предаде лятното настроение, както неоновият маникюр!

Опитайте колекцията „Brights“ от OPI, в която ще намерите само „чистите“ нюанси на 80-те, като „That’s Hot! Pink“, „Gargantuan Green Grape“ и „No Room For The Blues“.