Най-добрите автобронзанти

avtobronzanti

Копнеете ли за малко загар още преди лятото? Искате ли бронзовият тен на кожата ви да издържа цяла година, без редовни посещения в солариума? Хвърлете поглед на най-добрите автобронзанти за лице и тяло и се научете как да ги използвате правилно. Вярваме, че с помощта на нашите съвети, ще постигнете възможно най-естествен резултат и ще ограничите „петната“, от които толкова се страхувате.

Автобронзант – как действа?

Вероятно някога сте си задавали въпроса, как действа автобронзантът. Ето го отговорът: Главната роля за това, кожата да придобие тен, е на докозахексаеновата киселина, съкратено DHA, която се съдържа в автобронзантите. Тя прави реакция в горния слой на кожата и предизвиква потъмняване на клетките. Целият процес на оцветяване продължава няколко часа, а бронзовият ефект върху кожата издържа около седмица.

Как да изберем качествен автобронзант за тяло?

Основната задача на автобронзантите е ясна. Но най-добрите сред тях правят и още нещо, освен да оцветяват кожата. Някои подхранват кожата на лицето ви, други се грижат за нея – ето защо трябва да се насочите към всички функции, които трябва да съдържа идеалният автобронзант, и да изберете според тях.

Не можете да решите? Мненията за автобронзанти ви хвърлят спасително въже. Мненията на потребителките ще ви подскажат кой крем да си вземете и до кой да не припарвате.

Според нас като един от най-добрите автобронзанти се отличава бързосъхнещият Vita Liberata Fabulous. Можете да го имате в два нюанса, а освен естествения тен, който придава, той ще хидратира кожата ви до 72 часа.

Как да изберем най-добрия автобронзант за лице?

При избора на автобронзант за лице важи същото, както при избора на автобронзант за тяло. Ние вече знаем, че еднакъв нюанс на тена на лицето и перфектен бронзов загар ще постигнете, ако използвате бронзиращия гел за лице и тяло Avène Sun Self Tanning. Искате и да подмладите кожата на лицето си, освен да придобиете бронзов тен? Заложете на автобронзиращия концентрат Collistar Self Tanners, съдържащ витамин Е и антиейдж ефект.

Бавно, но славно

Ако се страхувате, че няма да уцелите желания нюанс „от първия удар“, поверете тялото си на автобронзиращото масло за постепенен тен Lancaster Sun 365 Self Tanning Oil. С него се работи много по-лесно, отколкото с класически автобронзант и с всяко нанасяне кожата ви потъмнява с един тон. Единственият му недостатък е, че ще придобиете желания нюанс само след многократно нанасяне.

Нашият СЪВЕТ: Бързате и не ви се чака няколко минути, докато кремът засъхне? Използвайте бързоизсъхващата автобронзираща пяна St.Tropez Self Tan Express.

За чувствителна кожа

Възможно е в миналото да сте се притеснявали от автобронзиращите препарати заради съставките им. Това отдавна вече не е нужно. Дори и да имате чувствителна кожа, можете да си подарите ефекта на най-добрите автобронзанти, без да се страхувате от раздразнения. За тяло използвайте хидратиращия спрей Bioderma Photoderm Autobronzant, за лице – гела La Roche-Posay Autohelios.

Как да използваме автобронзанта

 • Правилно синхронизиране. В деня преди нанасянето поглезете цялото си тяло с пилинг и отстранете по-големите косъмчета, които могат да попречат на автобронзанта.
 • Не забравяйте хидратацията. След душа използвайте хидратиращ крем, който не съдържа олио. Автобронзантът ще реагира тежко върху суха кожа и няма да можете да избегнете нежеланите петна.
 • Предпазвайте се. Винаги работете с латексови ръкавици, а най-добре, върху тях сложете и специални ръкавици за нанасяне. Няма нищо по-лошо от това, да приключите с оранжеви длани! Внимавайте също и да не намажете ходилата си.
 • Започнете от глезените. След това преминете към краката, ръцете и тялото. Оставете лицето, горната част на ходилата и на дланите за накрая и нанесете върху тях само малко количество крем.
 • Работете бързо, но и се замислете. Автобронзантните кремове и пени реагират върху кожата веднага, щом ги нанесете. Затова помислете добре, къде искате да имате тен, и работете бързо. Това обаче не означава, че трябва да претупвате нанасянето, бъдете внимателни.
 • Избирайте. Вътрешната страна на ръката и други части на тялото никога не се излагат на слънце, затова не е нужно да ги третирате с автобронзант.
 • Нанасяйте крема равномерно. За да не стане така, че единият ви крак да е с един нюанс по-тъмен от другия, внимавайте за това, навсякъде да нанасяте еднакво количество крем.
 • Правете кръгови движения. При нанасяне работете с големи, равномерни кръгове.
 • Дръжте ставите сгънати. Когато нанасяте крема върху ставите, нека те да са сгънати, за да не се появят неестествени линии в сгъвките. Това се отнася за лактите, коленете и пръстите на ръцете и краката.
 • Изчакайте. За да постигнете най-добър резултат, поне 1 час не докосвайте нищо и никого. Докато чакате, можете да погледнете дали не сте забравили някое място.
 • Проверявайте. Ако намерите място, което сте пропуснали, намажете го допълнително с автобронзанта.
 • Измийте ръцете си. Дори и да сте били с два чифта ръкавици един върху друг, винаги след нанасяне измийте ръцете си, за всеки случай.
 • За да издържи тенът възможно най-дълго. Осем часа след нанасяне на крема не мокрете кожата си и не използвайте фон дьо тен или друг продукт за грижа. Всеки ден нанасяйте по тялото и лицето си достатъчно количество хидратиращ крем без олио.
 • Когато тенът започне да изчезва. Повторете целия процес отново, но най-напред с пилинг, скраб или луфа отстранете колкото може повече пигменти (един душ със сигурност няма да е достатъчен, по-добре предвидете пет). Повторното нанасяне на крема върху нетретирана кожа може да доведе до неравномерно оцветяване.

Как да постигнем перфектен загар на лицето?

 • Използвайте гъбичка. За да разнесете продукта равномерно, използвайте гъбичка. Не забравяйте да обработите зоната, където започва косата, за да нямате неестествена разделителна линия между лицето и косата.
 • Работете от центъра на лицето. Но не забравяйте шията и зоната зад ушите.
 • Подчертайте естествените контури. Няма да развалите нищо, ако нанесете малко по-голямо количество гел или серум на същите места, както при контуриране.

Нашият СЪВЕТ: Дори и най добрият автобронзант за тяло или лице не може да се нанесе с махване на вълшебната пръчица. За да го разнесете равномерно, използвайте ръкавици за нанасяне. При нас се получи добре с Vita Liberata Tanning.

Защо да чакате лятото, след като можете да имате бронзов тен още днес?