Марката Courreges произвежда иновативнa мода и аромати. Познавате ли я?

Марката Courreges произвежда иновативнa мода и аромати. Познавате ли я?

Основателят на тази марка е Андре Куреж, моден дизайнер, архитект и скулптор. Той отваря собствен салон в Париж през 1961 г., след натрупания опит при световно известният  испански дизайнер Кристобал Баленсиага.

дамски парфюми мъжки парфюми Courréges

Модна колекция

Повратна точка в кариерата на Андре Куреж настъпва през 1964 г., когато той стартира своята модна колекция SPACE AGE. Неговият стил в тази колекция е истински шок за модната индустрия. В първата си колекция използва за създаване на модели винил, хартия, пластмаси и други нетрадиционни материали. Той внася свежи елементи като бели ботуши, пластмасова минипола, пелерини с метал и пластмаса, както и много други нови тенденции. Той повлиява на цяло поколение дизайнери, включително Yves Saint Laurent, който каза: "Аз слизах по-дълбоко и по-дълбоко в традиционната елегантност, а Куреж ме извади от бездната".

През 1994 година Куреж обединиха сили с Charlesem de Castelbajac, той създава обща колекция, която става много успешна. След това той се посвещава на архитектурата и интериорния дизайн.

Парфюми и аромати

През 1970 г. Андре Куреж се присъединява към света на козметиката и ароматите и въвежда постепенно Empreinte, Eau de Courréges, Courréges In Blue, Sweet Courréges, Courréges 2020, Generation, Rose Courréges, мъжкият аромат Niagara и други. Ние ще Ви запознаем с двата най-известни аромата от Courreges и един от 2012 година. Първият аромат е Empreinte. За да се създаде този аромат Андре, като най-големия футурист е вдъхновен от кацането на Луната през 1969 година. Флаконът на този аромат е в златист цвят, като върхът му е във формата на сфера, която трябва да пресъздаде астронавт с костюм и каска. Ароматът по времето на създаването си е оприличен като модерен и се радва на голяма популярност в Европа и отвъд океана, където марката се разширява по това време. В същата форма като бутилката Empreinte сега се продава и ароматът Courréges. През осемдесетте години това е най-продаваният аромат на марката в синьо, който бе единственият мъжки парфюм от Courréges с различна форма на бутилката. Плоският флакон е с правоъгълен прорез с лого и злато отгоре.

produkt

Парфюмна вода за жени Courréges Empreinte

Първият аромат, който излиза на пазара е вече легендарния Empreinte от1970 г., подобрен е през 2012 година. Оригинална версия принадлежи към класическите аромати. В Empreinte първоначално се усещат нотки на суха кожа, към тях са добавени флорални нотки подчертани от билки шива. Цветовете са в основата на този чувствен аромат, като най-силно се усещат ирисите. След това аромата се омекотява от леки дървесни нотки, даващи деликатен аромат на дим. Аз също опитах новата версия на този аромат и трябва да призная, че дори и след преформулирането очарованието на Empreinte не си е отишло. Усещат се повече нотки на пачули, което е красиво, обвързани с повече флорални и дървесни нотки. За мен Empreinte е елегантен аромат с перфектна издръжливост, подходящ както за през деня, така и вечер.

produkt

Парфюмна вода за жени Courréges In Blue

Друг добре познат аромат е Courréges In Bluе от 1983 г., който също е преформулиран през 2013 година. In Blue е описан като цветен аромат, но аз по-скоро бих го определила като цветно-тревист. Началото е основно алдехиди и невен, точно както знаем от различни мехлеми и козметика. След това се усещат тонове на цветя, като виолетка и деликатна роза. Усещат се още тонове от касис, дърво и земен ветивер. В парфюма In Bluе добре се развиват и отделните компоненти, като в същото време се припокриват красиво. Courréges In Bluе е много женствен аромат, подходящ за ежедневно носене.

produkt

Парфюмна вода за жени Courréges Rose

Третият аромат не е толкова добре познат, той излиза на пазара през 2012 г. , като Rose de Courréges е предназначен най- вече за младите дами, които предпочитат модерен, чист цветно-плодов аромат. Аз опитах Rose тази пролет и трябва да призная, че бях заинтригувана от нововъведенията в този аромат. Началото е от сочен предимно розов грейпфрут, който след няколко минути преминава в пресни тонове на бамбук. В официалния състав на парфюма има още сладки плодове, като праскови и малини. След това се усещата и флоралните нотки. В основата по- късно се появяват и мускус и кехлибар. Rose de Courréges е чист, весел, младежки летен аромат.

Кой от ароматите на Courréges харесвате?