Летен маникюр 2020: Как да се забавляваме?

leten_manikjur

Кога друг път да се позанимавате с маникюра си, ако не през отпуската и дните на релакс? Освен това, игривите летни лакове за нокти са просто част от най-слънчевия сезон от годината. Изберете едно от петте вдъхновения за ноктите си и посрещнете лятото с нов стил!

Нежни пастелни нокти

Основата на пастелните нюанси най-често е бял или сив тон, който се смесва с ярък цвят. Така се получават нежни цветни вариации, както при нюансите Peak Show и Candy Apple на марката Essie. Пастелните тонове подчертават съвършено придобития тен, освен това спокойно можете да ги „носите“ и на работа. Ето защо истинското пудрово розово и матово, в студен nude look, са част от тенденциите при маникюра за 2020 година.

pastelni_nokti

Ombré nails

Направете си уникален маникюр за лятото, в който тъмният нюанс постепенно да прелива в светъл! Чрез комбинацията на синия цвят на Essie Bikini So Teeny и лака Collistar в нюанс Bianco Latte лесно ще постигнете омбре ефект. Достатъчно е да имате под ръка гъба за миене на съдове. Най-напред лакирайте ноктите си със светлия лак. След това отрежете малко парченце от гъбата, пренесете с четка върху него втория цвят и го нанесете обратно върху горната част на нокътя. За по-изразителен ефект използвайте два пласта, върху които после поставете безцветен топ лак – така топ нокти 2020 са готови!

ombre_nails

Цветен френски маникюр

Някои идеи за лакиране на ноктите никога не излизат от мода, както безсмъртния френски маникюр. Тази година летните нокти ще бъдат украсени с цветни върхове, вместо с класическите бели. На мода са летните неонови цветове за нокти , като например зеленият Zap-Tastic, жълтият Zesty или червеният Sizzle от Makeup Revolution Neon. Използвайте шаблон при лакиране на дъгите, за да сте сигурни, че ще бъдат наистина прецизни.

french_manicure

Всеки нокът е различен

Забравете за летен маникюр, в който всички нокти са в един нюанс, на мода е редуването на два различни цвята. Изберете, например, светлия пудров лак с интензивно цветно покритие и гел ефект Pure Nude от NOBEA Festive, който перфектно се допълва тон в тон с изразителния розов нюанс Dusty Roses на същата марка. Редувайте ги игриво и в различна последователност!

leten_manikjur

Различни шарки и цветове

Както вече подсказаха седмиците на модата в началото на годината, през лятото на тази година минимализмът е нежелателен! Ето защо маникюристите определят нови тенденции в лакирането на ноктите, свързани с графичния размер на лентичките, точките и вълничките. Но как да се справим с тях? Това по-трудно лакиране ще ви се отдаде по-добре, ако използвате специалните шаблони, а точките изискват също спокойна ръка и ултра тънка четка или клечка за зъби. За създаването на форми особено подходящи са бързосъхнещите лакове с дълготраен ефект, какъвто е Maybelline Colorama, или лаковете за нокти с гел ефект, за които не е необходимо използване на UV/LED лампа, каквито са Sally Hansen Miracle Gel™.

leten_manikjur

И един съвет от нас накрая:

Не забравяйте, че ще се радвате много повече дни на дълготраен цвят, ако под него нанесете най-напред основа, а отгоре поставите и топ покритие.