Кремове за чувствителна детска кожа, изпробвани за вас от майка Светла

В областта на красотата и грижата, кое за вас е от съществено значение, най-важно, незаменимо? Грижата за косата? Грижата за кожата? Преглеждате всички наши статии касаещи се до грижата за ръцете и ноктите? Търсите съвет при гримирането или най-обещаващите аромати за тазгодишното лято? Смея да твърдя, че в момента, в който станете родители, най-много ще ви изнервя несигурността при грижата за скъпоценната кожа на вашата скъпоценна рожба. От време на време можем да превръщаме себе си  „опитни зайци“ и да пробваме някой нов крем, екстравагантно червило или пък да пробваме нов парфюм (след което разбира се да се върнем отново към „своя“). Но ей така да се пробва нов крем върху чистата детска кожа (разбирайте – най-скъпоценната за нас кожа) не е само забавление, но и отговорност. Тук представям няколко идеи и съвети, с които до известна степен  ще сваля напрежението от вас, породено от чувството ви за отговорност.

детска козметика

Защитен крем за лице Sebamed Baby Care

Продуктите на марката Sebamed са фокусирани върху грижата за чувствителната кожа още от създаването си през петдесетте години на отминалия век, когато създават продукти без съдържание на алкални съставки с грижа към екземната кожа. От моя собствен опит мога да потвърдя, че кремът за лице Sebamed Baby Care действително е разработен с деликатност към малките потребители. Може би за това свитетелстват или консистенцията му, която не е никак гъста и мазна, или ароматът му. Наистина е нежничък и прави кожата на вашето бебче още по мекичка- вярвайте ми, така е. А това, че не променя особено естествената бебешката миризма, а по-скоро я подчертава, е голям плюс. Никак не е приятно когато детето ви прилича на мазна поничка и  когато от него се раздава мирис на разлят флакон на Chanel. За парфюмиране  има време, а когато порастне, можете да му изберете парфюм от нашите предложения. Сега за него можете да изберете нещо в съответствие с неговия перфектен, естествен аромат, ето защо горещо препоръчвам Baby Sebamed. Едновременно с това, този продукт е изключително подходящ за кратък масаж на личицето, което в книгите за родители се препоръчва като метод за успокояване. Ароматът е по успокояващ начин приятен не само за вас, но и за вашето детенце. Изхождайки от опита си смея да твърдя, че попадането на евентуална капчица в окото на детето няма да причини абсолютно никакви щети.

Вярвам, че и останалата детска козметика на марката Sebamed си заслужава. Така че ако търсите истински висококачествена козметика за своето бебче, не я търсете на друго място, изберете от тук.

sebamed baby care

 

Крем за лице Weleda Baby and Child- за вашето дете и за вас

Кремът за лице с невен Weleda Baby and Child е подходящ за чувствителна кожа и може да се използва не само при деца от момента на появяването им на бял свят, кърмачета и тн., но на неговите ефекти можете да се насладите и вие самите! Той е толкова внимателен към чувствителната кожа, че ползвайки го не трябва  да се страхувате за кожата на нито един член на семейството. Понеже „заех“ крема за няколко дни от дъщеря си, мога да потвърдя, че той е от подхранващ характер. Мисля, че в нейния случай, тази грижа ще й е по-полезна, когато е малко по-голяма.

Кремът съдържа натурално бадемово масло, което представлява точно онази магия, която поддържа кожата еластична. Прекрасно хидратира детската кожа, не съдържа консервантни съставки, лек е като консистенция и лесно се нанася. Ще оцените тези му качества много повече при детето си, отколкото при вас. Лесното му нанасяне върху вашата собствена кожа разбира се е бонус, но при палавото дете, което ( до момента) не разбира, отхвърля грижата за кожата и отказва да й даде време, си е огромен плюс, който  в случая мога да хваля без да спирам.

Допълнителен  бонус на Weleda Baby and Child е бързото попиване на крема, който не остава под формата на мазнина по ръцете ви, а по-скоро ги прави божествено меки, това ще оцените заедно с набирането на  родителския си опит. Много често процедурата по нанасяне се провежда провежда почти едновременно с процедурата по смяна на пелена и преобличане, а да сте с немазни и следователно бързи и сръчни ръце е предпоставка за успеха на самата процедура. Нещо повече- има толкова красив аромат на чистота и детство, че по време на нанасянето му по личицето на вашата рожба, и на вас ще ви се прииска да се завиете отново в бебешкото одеяло и просто да дишате.

weleda baby and child

BIODERMA ABC Derm Cold Cream

BIODERMA ABC Derm Cold Cream е незаменим за мен продукт, особено през зимата (но може да се използва и през по-благоприятно време). През зимата на кожата е необходима защита, също като през лятото, само че от малко по-различни фактори. Всяка майка всячески се опитва да гарантира топлината на детето си като проверява ръчичките му, крачетата, задната част на вратлето, но кожата на най-малките често е единствената непокрита част на тялото, която студът може неприятно да раздразни.  В случай, че не разполагате с този продукт у дома, трябва да изберете нещо по-плътно и мазно,  нещо, което попива отлично, нещо, което съдържа предимно вода, което да не омръзне на  детето и  да хидратира кожата му.

На всички тези изисквания отговаря BIODERMA ABCDerm Cold Cream. Понякога всякакви аромати които се смесят с индивидуалния мирис на детето са неприятни за неговата майка. Не се учудвам, често може ароматът на собственото ви дете да ви се стори божествен. За това определено са помислили създателите на крема. BIODERMA ABC Derm Cold Cream съдържа висококачествени масла, които имат неутрален , всъщност абсолютно никакъв мирис. Оцених  действието на тази козметична серия  през зимата и определено ще продължа да я ползвам  и през по-топлите дни, защото е отлична. Следващата зима ще си купя още дузина от тези безупречни  продукти.

 

bioderma derm cold creme

Светла