Как да се гримирате за да бъдете кралица на всяко парти?

Клубните партита са в разгара си, а ние ви представяме съвети как перфектно да се гримирате и да бъдете кралицата на всяко есенно парти.

опушен грим

Фон дьо тен

Като основа за есенните дни използваме вместо фон дьо тен, лек тониращ крем.

При модела използвах The Balm Shelter  тониращ овлажнител SPF 18, който е един от любимите ми продукти, поради отличния му прикриващ недостатъците по кожата ефект, дълготрайността му и хидратиращия му ефект.

За да озарим и освежим  кожата, нанасяме пудра върху крема. Вместо класическата фиксираща пудра, аз използвах озаряваща. Тази пудра се различава с това, че съдържа блестящи частици, които отразяват светлината и по този начин озаряват кожата.

В случай ,че имате още красив летен загар на лицето си, достатъчно е да използвате само озаряваща пудра, в този случай можете изцяло да пропуснете фон дьо тена или тониращия крем.

make up

При вечерния грим не важи правилото  „по-малкото дава повече“. Вие искате да сте ослепителна, сияеща, искате да бъдете забелязана. Затова гримът трябва да е по-изразен.

Очи:

Следващата стъпка е гримът на очите. Използваме само тъмни и светли нюанси, аз избрах палитрата сенки за очи TheBalm Smoke Balm Volume 1.

Започваме със светлите сенки. Нанасяме ги разномерно по целия горен клепач, в посока към веждите, до преливането им с тона на кожата. Сенките можем да нанасяме както с пръсти, така и с четка за сенки за очи, за по-лесно нанасяне.

svetlystin

След като приключим със светлите сенки, продължаваме с тъмните, по този начин оптически отваряме окото.  С помощта на кръгла четка за сенки постигаме най-добрия  ефект изключително лесно. Аз най-много харесвам  da Vinci  кръгла четка за сенки за очи.

С тази четка започваме да нанасяме тъмните сенки от външния ъгъл на окото. Идеално подчертаваме формата му. Продължаваме с нанасянето на сенките по горния клепач в посока към вътрешния ъгъл на окото до преливане на нюансите.

backstge

Нанасяме от сенките по гънката над горния клепач и отново ги разнасяме до преливане на нюансите в посока вътрешния ъгъл на окото. На снимката по-долу можете да видите контраста между сенките за очи, как красиво подчертават формата на окото и оптически го уголемяват.

tmavystin

Следва да гримираме миглите. Колкото се отнася до тях, предпочитам например марките The Balm и Dior.

 Препоръчвам да гримирате леко и долните мигли . Така очите ви изглеждат още по-големи , а погледът ви ще бъде омагьосващ.

МОЯТ ТРИК: За да уголемя още повече окото илюзионно, нанасям тънка линия тъмни сенки и под линията на долните мигли. Сенките нанасям горе-долу до средата на окото в посока от външния към вътрешния му ъгъл.

Руж:

Очите са гримирани, ред е на ружа. На красивия загар на лицето, какъвто има нашият моделк, красиво стоят ярките тонове.

Избрах розовия руж  The Balm Instain, нюанс Argyle. Този перфектно пигментиран руж издържа дълго и изглежда супер естествено. Ружът нанасяме най-добре с четка от естествен косъм. Аз използвах тази  Artdeco Brush четка за руж с кози косъм.

tvarenka

Устни:

На последно място идва ред на устните. Избрах наситено розово червило в тон с цвета на ружа. Важно е цветовете на червилото и ружа да си съвпадат. Целим да изглеждат равномерно и естествено нанесени. За устните използвах  Maybelline Color Drama червило с молив, в нюанс 150 Fuchsia Desire, след което допълних с безцветен блясък за устни Bourjois 3D Effet Gloss, в нюанс 18 Transparent Oniric. Блясъкът оптически увеличава обема на устните, придава им свеж и сочен вид.

rty

Изразеният вечерен грим е готов. Озаряваща пудра на лицето, тъмни сенки за очи, наситен руж и червило в един тон. Опитайте този грим за вашето парти и ще видите, че ще блестите!

dsc

Ирен, гримьорка на notino.bg