Как да имате красива и блестяща коса през лятото? Попитахме TIGI Creative Team.

Лятото за повечето от нас е най-красивия сезон от годината. Това не е така за нашата коса, която страда от постоянното потапяне в солена или хлорирана вода, честото измиване и по-специално от повишаване на дозата на UV лъчи.Тази статия ще Ви даде няколко съвета, под формата на добре подбрани грижи.

TIGI

Бъдете подготвени

Точно като Вашата кожа, така и косата не може да предотврати злонамерените UV лъчи, които  влияят на основната съставка на косата, белтъка - кератин. Косата е по-суха и по-крехкa. Слънчевите лъчи влияят не само на качеството на косата, но и на нейния цвят. Ето защо, когато сте изложени на слънце за по-дълго време, косата Ви губи естествения си блясък. Добре е да повишите грижата за косата и да се снабдите със специална лятна грижа за коса, която създава непробиваем щит, отразяващ UV лъчите. Опитайте шампоана и балсама TIGI BED HEAD SOME LIKE IT HOT. Други ефективни средства срещу слънчевите лъчи са разбира се шапките. Независимо дали предпочитате шапка или шал те винаги трябва да бъдат направени от качествен дишащ материал, за да се избегне задушаването на скалпа.

Да боядисате или не Вашата коса?

Не се притеснявайте от това да боядисате косата си. Напротив, цвета на косата, осигурява допълнителна защита срещу нежелани ефекти. Боядисаната коса обаче, изисква повече професионални грижи. Лошо направеното домашно боядисване може да бъде буквално едно бедствие през лятото. След това косата е по-податлива на увреждане. Трябва да знаете обаче, че новият Ви цвят няма да издържи толкова дълго, колкото обикновено. Честото потапяне в морето или хлорираната вода и слънцето увреждат косата. Ако обаче, се грижите за запазване оттенъка и интензивността на цвета, по този начин значително се удължава живота на цвета. Новите продукти TIGI BED HEAD DUMB BLONDE за руса коса или TIGI BED HEAD COLOUR GODDESS за брюнетки и червенокоси, предлагат грижа за косата създадена с помощта на най-новите технологии.

Редовно използване на маска

През летните месеци, изтощената коса се дължи не само на UV радиация, но и също на водата от  басейна или морето. Това прави косата значително по-суха и изглежда безжизнена. Така че е хубаво поне веднъж седмично да дадете на косата си необходимите хранителни вещества под формата на интензивна възстановителна маска за суха и изтощена коса TIGI CATWALK OATMEAL & HONEY. С уникална формула, съдържаща мед от акация, пшенични протеини, витамин E и специални съставки, които проникват дълбоко в косъма и помагат за преодоляване на сухата и изтощена коса. Благодарение на тази маска, ще можете гордо да показвате косата си, а не да я криете под шапка.

Нежен подход

Ако изобщо е възможно, ограничете стайлинга в горещите летни дни. Не е нужно да се откажете от идеално права коса, с модерен стил, който не само я предпазва от въздействието на топлината, но също така да улеснява изправянето и полученият ефект може да се удължи до 48 часа. Всичко това и много повече може да Ви предложи TIGI BED HEAD STRAIGHTEN OUT, за да компенсира загубата. Освен това е препоръчително да използвате гребен с широки зъбци.

 Винаги готови

Не е необичайно през лятото, някой неочаквано да Ви покани на парти или барбекю. Какво да правите с косата си, когато я измиете и подсушите? За тези случаи, удобен помощник е сухият шампоан. Внимавайте обаче, избирайте внимателно! Някои продукти не действат както се очаква. Те оставят бели следи по тъмната коса. Ето защо трябва да се доверите на качествен продукт. Опитайте супер мекият матиращ сух шампоан TIGI Bed Head OH BEE HIVE! Matte Dry Shampoo. Той  прави косата Ви пълна с обем и стил. Той може да се прилага безопасно за всеки нюанс на косата, като винаги остава невидим. Перфектно абсорбира излишната мазнина от косата и също и дава максимален размер и матов вид.